Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medved o Danu sjećanja:

'Pozivam sve koji žele iskazati pijetet žrtvama Domovinskog rata da to učine poštujući epidemiološke mjere'

Tomo Medved
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/3
12.11.2020.
u 11:49

Premijer Plenković rekao je kako je uvjeren da će Kolona sjećanja, kao i sve što će se događati u Vukovaru i Škabrnji, biti dostojanstveno, s uspomenom na žrtvu hrvatskih branitelja i svih koji su dali život za Hrvatsku.

Vlada je u očitovanju Hrvatskome saboru sa sjednice odbila prijedlog 40 oporbenih zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću. "Odbijamo ovu inicijativu po sve tri osnove", rekao je premijer Andrej Plenković referirajući se na obrazloženje iz prijedloga za pokretanjem pitanja povjerenja.

Oporba smatra da je uvelike narušena Ćorićeva vjerodostojnost kao ministra u Vladi, a u prijedlogu pokretanja pitanja povjerenja, kojem je inicijator SDP, za to navodi tri razloga - odluke vezane uz projekt izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađene, imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog paka Krka te moguću povredu načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa.

Vlada je donijela i odluku o načinu raspodjele bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije odobrenih za financiranje sanacije šteta od potresa na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, imenovanju nacionalnog koordinacijskog tijela, tijela odgovornih za provedbu financijskog doprinosa i neovisnog revizorskog tijela.

Video: Porod pod epidemiološkim mjerama: Covid pozitivna trudnica carskim rezom u Karlovcu rodila dječaka!

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izvijestio je da je Hrvatska već dobila 88,9 milijuna eura predujma iz Fonda solidarnosti, kao i da je ukupno odobreno 683,7 milijuna eura te da je EK, kako bi se ostvarili uvjeti za isplatu ostalog dijela dodijeljenih sredstava, uputila zahtjev Hrvatskoj da najkasnije do 15. studenoga dostavi podatke o vrsti i iznosima vrijednosti operacija te podatke o tijelima koja će biti odgovorna za provedbu dodijeljenih sredstava, uključujući i neovisno revizorsko tijelo.

Današnjom Vladinom odlukom definirani su traženi prilozi kako bi EK do kraja godine mogla isplatiti još 594,84 milijuna eura iz Fonda solidarnosti, rekao je Horvat.

Vlada je donijela i odluku o sudjelovanju u financiranju obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje za ovu godinu, u ukupnom iznosu do 800 tisuća kuna, a novac je osiguran u proračunu Ministarstva hrvatskih branitelja. Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio je da je dan sjećanja na žrtvu Vukovar i Škabrnje ujedno i trajno sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata, vojne i civilne, čiji su život trajno ugrađeni u hrvatsku slobodu.

Upozorivši na aktualnu epidemiološku situaciju, Medved je istaknuo da dostojanstveno odavanje počasti svakoj žrtvi od svih nas zahtijeva odgovornost u zaštiti zdravlja. "Stoga pozivam sve koji žele iskazati pijetet žrtvama Domovinskog rata da to učine poštujući epidemiološke mjere koje su na snazi", dodao je.

Premijer Plenković rekao je kako je uvjeren da će Kolona sjećanja, kao i sve što će se događati u Vukovaru i Škabrnji, biti dostojanstveno, s uspomenom na žrtvu hrvatskih branitelja i svih koji su dali život za Hrvatsku.

Komentara 3

LU
Ludwik
12:03 12.11.2020.

Najbolji način da čitava današnja vlast izrazi pijetet prema poginulim braniteljima jest da se držite što dalje od njihovih grobova jer sigurno znam da nisu ginuli kako bi veleizdajnička žgadija danas koalirala sa Hadžićevom partijom... To vrijedi i za onee koji su glasali za HDZSDP, imajte makar malo morala pa se nemojte približavati grobovima jer ste izdali sve za što su se oni borili i u mukama umirali. Sakrijte se 18. studenog i čamite u svojoj sramoti.

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
13:31 12.11.2020.

I atako kaze ministar Medvedev,premijer Plenkovic je rekao,dace........kave veze ima premijer s kolonom sjecanja,kad oni nije bio ni dana u ratu,jer je nejmu izhodovana potvrda,da je anemican i nesposoban,a sada bi on da predvodi kolonu sjecanja,gdjesu Gotovina,i ostali ratni vojni generali,da predvode tu kolonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije