Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PETAK

Poziv Prirodoslovnog muzeja Rijeka na stručnu ekskurziju u špilju Lokvarka

spilja
Goran Stanzl/PIXSELL
28.11.2013.
u 15:46

Lokvarka se odlikuje lijepim sigastim ukrasima, osobito saljevima, kao i endemičnom špiljskom faunom

U sklopu projekta "Prirodoslovni klub Liburnija" Prirodoslovni muzej Rijeka u petak 29. studenog, s početkom u 19 sati u prostoru Muzeja organizira predavanje na temu "Podzemlje i njegov živi svijet", a već idućeg dana, 30. studenog, od 10 do 11 sati, organizira stručnu ekskurziju u špilju Lokvarka u Lokvama, otkrivenu 2011. godine.

Lokvarka se odlikuje lijepim sigastim ukrasima, osobito saljevima, kao i endemičnom špiljskom faunom. Među špiljskim životinjama izdvajaju se podzemni pauk Parastalita stygia, dvojenoga Bracydesmus inferus inferus, podzemni kornjaši Thyphlotrechus bilimeki i Parapropus sericeus stilleri, podzemna pijavica i drugi. Zainteresirani se mogu javiti u Prirodoslovni muzej Rijeka na brojeve telefona 051/553669, 553670.

>> Znate li gdje se u Hrvatskoj nalazi Titova špilja?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije