Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKA IVANOVIĆ

Požežanka je s ovom fotografijom pobijedila na fotonatječaju 'Volim svoju županiju'

Foto: Željka Ivanović
1/2
21.07.2020.
u 22:28

Na pobjedi su joj čestitali mnogi, između ostalih i župan Alojz Tomašević, koji ju je primio u županijskoj vijećnici. Prema njegovim riječima, Željkina fotografija najbolja je reklama Požeško-slavonske županije.

Željka Ivanović iz Završja pokraj Požege pobjednica je ovogodišnjeg natječaja "Volim svoju županiju", koji već pet godina promovira i pokazuje ljepote svih hrvatskih krajeva očima amaterskih i profesionalnih fotografa. Željkina fotografija "Slavonska polja" među gotovo 3000 prijavljenih fotografija na online glasovanju putem društvene mreže prikupila je najviše glasova, njih više od 11 tisuća.

Ova velika zaljubljenica u fotografiju i fotografiranje bila je ugodno iznenađena osvojenom nagradom.

Prikazala rad i vrijedne ruke

- Fotografija je snimljena na području između sela Trapara i Graca nedaleko od Pleternice, i to sasvim slučajno. Prolazila sam tamo i zastala zabilježiti prizor. Za natječaj u tom trenutku nisam ni znala, tek su mi kasnije članovi obitelji rekli za njega. Oni su me zapravo i nagovorili da se prijavim - kaže Željka.

Foto: Daniel Pavlić

Autorica najviše voli fotografirati svoju Slavoniju. O tome govore i naslovi druge dvije fotografije koje je kandidirala za natjecanje - "Grad Požega" i "Ribnjak (Zakorenje)". Svakim od tih uradaka ovjekovječen je djelić njezine Zlatne doline, a u onom pobjedničkom u prvom je planu polje u kojem se vidi rad ruku vrijednog slavonskog čovjeka, ljepota i bogatstvo zelenila i prostora u koji će tek doći plod onoga što je zasijano.

- Neizmjerno sam sretna što je baš ova fotografija iz Požeško-slavonske županije pobijedila i dobila najviše glasova. Ne bih ovo uspjela bez podrške svoje obitelji, prijatelja i poznanika, zato im svima od srca zahvaljujem - rekla je Željka.

Na pobjedi su joj čestitali mnogi, između ostalih i župan Alojz Tomašević, koji ju je primio u županijskoj vijećnici. Prema njegovim riječima, Željkina fotografija najbolja je reklama Požeško-slavonske županije.

Pozivnica svima da dođu

- Ova fotografija dobila je najveći broj glasova javnosti na razini Hrvatske, stoga čestitam na tome i zahvaljujem što prenosite ljepotu naše županije. Ona je ujedno i poziv ljudima da dođu, vide i dožive našu, najljepšu županiju - istaknuo je Tomašević, koji je fotografkinji u znak zahvalnosti dodijelio i financijsku potporu.

Natječaj "Volim svoju županiju" pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine kako bi ljubitelje fotografije potaknula da objektivima svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje i najljepše od krajeva iz kojih dolaze. 

Foto: Željka Ivanović

Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije. Na Facebooku su najviše glasova osvojila Željkina "Slavonska polja", dok je prema odabiru stručnog žirija prvo mjesto osvojila "Čarolija u bijelom" Ivana Kovačića iz Zagrebačke županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije