Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaraženi povratnici

Požeška županija više nije korona-free područje

Bolnica u vrijeme koronavirusa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
12.05.2020.
u 13:24

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević osvrnuo se i na odgovornost poslodavaca u ovakvim situacijama.

Požeško-slavonska županija više nije korona-free područje. Nakon 41 dana bez novooboljelih i 20 dana otkako su sve tri ranije oboljele osobe ozdravile, u ovoj su županiji zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađim muškarcima koji su se organiziranim prijevozom preko svoje tvrtke vratili s rada iz Švedske i koji se trenutno nalaze u izolaciji kod svojih kuća. Obojica su dobrog općeg zdravstvenog stanja.

- Svi njihovi kontakti su stavljeni u samoizolaciju i bit će testirani. Moram priznati da nisam sretan s popuštanjem mjera te s ovog mjesta apeliram na ljude koji dolaze u Hrvatsku da budu disciplinirani i ostvare što manje kontakata – rekao je Voditelj Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Vitalia.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević osvrnuo se i na odgovornost poslodavaca u ovakvim situacijama.

- Pozvao bih poslodavce, ako imaju prijevoz svojih djelatnika, neka poštuju mjere. Staviti sedam ili osam ljudi u isto vozilo i poslati ih tako na putovanje od nekoliko sati povećava vjerojatnost zaraze – rekao je Tomašević.

Obojica zaraženih dio su skupine od dvadesetak radnika slavonskobrodske tvrtke koji su se protekli tjedan vratili iz Švedske.

Postojanje koronavirusa danas (utorak) je potvrđeno i kod još jednog radnika iz Brodsko-posavske županije. Time se broj zaraženih radnika u ovoj županiji popeo na sedam, a tome treba pridodati i tri njihova obiteljska kontakta. Od početka pandemije COVID-19 u ovoj županiji bilo je 30 pozitivnih osoba, od kojih je 13 u međuvremenu izliječeno, a jedna je preminula.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije