Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstveni

Požega će imati dva društva Crvenog križa

crveni kriz
Duško Mirković/PIXSELL
08.12.2010.
u 16:40

Iako interna kontrola HCK nije pronašla nikakve nepravilnosti nakon optužbi gradskoga SDP-a o nezakonitom radu, požeškim vlastima to nije bilo dovoljno

Grad Požega osnovao je vlastito društvo Crvenog križa, a na osnivačkoj skupštini za predsjednika Skupštine izabran je dopredsjednik županijskoga SDP-a dr. Marijan Cesarik.

Želimo javnost rada!

– Postojeće gradsko društvo Crvenog križa Požege djeluje na području još dva grada i pet općine, a novo društvo djelovat će samo u Požegi. Odlučili smo ga osnovati jer želimo zakonitost, demokratičnost i javnost rada, a to kod postojećega društva nismo uspjeli postići. Da je tako, potvrđuje i primjer predsjednika Gradskog vijeća Zvonka Štajduhara, koji je nedavno pokušao doći na sjednicu skupštine kako bi se informirao o radu društva, ali je bio udaljen i čak optužen za narušavanje javnoga reda i mira. Suprotno tome, na skupu su bili zaštitari koji nisu ni članovi Crvenog križa, što je nedopustivo – objasnio je M. Cesarik.

Zbog navodno nezakonitog rada Crveni križ je nedavno javno prozvao i gradski SDP-a, iz kojeg su tvrdili da zapisnici radnih tijela Gradskog društva Crvenog križa Požege frizirani i krivotvoreni, da u njima sjede ljudi koji i ne znaju da su tamo izabrani. Primjedbi je bilo i na izbor novog ravnatelja.

Međutim, kontrola koju je Hrvatski crveni križ obavio nije pokazala nikakve nepravilnosti u radu kao ni u izboru ravnatelja, no to očito u Gradu nije bilo dovoljno da rasprši njihove sumnje u nezakonitosti.

Natječaj za ravnatelja

Novo društvo Crvenoga križa imat će prostorije u zgradi u kojoj je i gradska uprava, a uskoro će biti raspisan natječaj za ravnatelja koji će biti profesionalac.

U HCK-u kažu da nemaju informaciju o osnivačkoj skupštini te da je zbog toga ne mogu komentirati.

– Mogu samo reći da ni u jednome gradu u Hrvatskoj ne postoje dva društva Crvenog križa – rekla je Dubravka Horvat, zamjenica izvršnog predsjednika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije