Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKA DUBRAVA

Ugašen požar u OŠ Mate Lovraka. Jedan vatrogasac ozlijeđen. 'Bilo je jako mnogo dima'

Požar u OŠ Mate Lovrak
Foto: čitatelj/vatrogasci
1/34
02.11.2020.
u 07:35

Bolje da ova godina prođe što prije jer nema što nismo doživjeli. Baš mi je žao, tu su mi kćeri završile školu, a i unuka mi ide u 4.razred, kazala je jedna od stanovnica

U zagrebačkoj Dubravi u Klaki vatra je rano jutros zahvatila krov Osnovne škole Mate Lovraka. Vatrogasci su prvo vozilo na mjesto događaja poslali oko 4.30, a oko 8.20 izvijestili su da je požar ugašen te da je u tijeku dogašivanje.

Vatrogasci su nam potvrdili požar istaknuvši da je prva dojava bila da je riječ o požaru smeća iza objekata.

– Kad smo došli, utvrdili smo da se radi o požaru u objektu OŠ Mate Lovraka na 1. katu u prostoriji 15 m2 koji je pogašen, ali se proširio i uvukao u (metalnu) međukonstrukciju krovišta cca 1000 m2, što se mora otvarati i istodobno gasiti tako da ima još dima. Na terenu je 13 vozila (ima ih puno jer se zbog koronavirusa ne stišćemo po vozilima). Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen (uganuće zgloba). Požar je ugašen, slijedi dugotrajno i mukotrpno otvaranje krovišta. Uzrok i štetu utvrdit će policija – dodali su vatrogasci.

>> VIDEO Vatrogasci gase požar u Dubravi

Na terenu su djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Stanovnici Klake, koje je jutros prije vremena probudio zvuk vatrogasnih sirena, na društvenim mrežama žale zbog škole za koju ih vežu mnoga sjećanja.

– Ja sam u zgradi do škole, već dugo gase. Čak mi je i miris dima ušao u sobu. Bolje da ova godina prođe što prije jer nema što nismo doživjeli. Baš mi je žao, tu su mi kćeri završile školu, a i unuka mi ide u 4.r – kazala je jedna od stanovnica, a slično je dodala i druga:

– Koja tuga. Djeca i ja išli smo u Lovrak. Ja sam prva generacija koja je išla u tu školu kad se tek izgradila.

>> FOTO Požar u OŠ Mate Lovrak

Požar u OŠ Mate Lovrak
1/22

Na teren je izašlo 30-ak vatrogasaca s 15 vozila. Više vozila došlo je jer se poštuju sve epidemiološke mjere, kazao je vatrogasni zapovjednik Darko Brlečić u javljaju uživo za N1 televiziju.

– Kada smo vidjeli da se proširilo na krovište, morali smo pozvati i druge postaje. Požar je lokaliziran. Ne znamo što je uzrok, to će utvrditi dalje policija. S obzirom na to da je krovište uništeno, šteta je dosta velika – kazao je Brlečić.

Upitan za stanje ozlijeđenog vatrogasca kazao je:

– Jutros kad su došli bio je mrak i nije vidio kuda gazi, uganuo je nogu. Nadamo se da će to sve biti u redu.

Požar u OŠ Mate Lovrak
1/4

Ljudi su izašli na balkone da vide o čemu je riječ. Užas. Inače se budimo za posao oko 6.30, ovo je bilo prije. Čuli smo sirene i kako otvaraju hidrante. Evo, već su više od sat vremena na terenu. S balkona se sve vidjelo jer smo tu odmah do škole. Bilo je jako puno dima – rekao je Michel za 24sata.

Ključne riječi

Komentara 10

PV
prcko.vita
10:02 02.11.2020.

Ministre, nemoj slučajno da ponudiš ostavku, ostani ... do kraja.

DU
Deleted user
09:45 02.11.2020.

Požar u kojem ima dima, strašno...a vatrogasac nezgodno doskočio iz kamiona i uganuo zglob 100%.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
09:18 02.11.2020.

Da li itko zna kada je sagrađena ta škola.Nigdje nema informacija o tome.Ni na stranci škole na FB.Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije