Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrena stihija

Požar u Konavlima gasi 70 vatrogasaca i dva kanadera, spriječeno širenje prema kućama

Rasline: Vatrogasci uz pomoć kanadera brane brane kuće od vatre
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
21.10.2017.
u 17:25

Riječ je o grubom terenu na ogromnoj površini, a puše i vjetar

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović izjavio je u subotu poslijepodne u konavoskom mjestu Gabrili kako je požar koji je oko podne buknuo u samom mjestu i dalje aktivan, ali je spriječeno širenje prema kućama.

Simović je izjavio kako u gašenju požara sudjeluje 70 vatrogasaca i dva kanadera, koji gase vrhove brda poviše mjesta kako se požar ne bi proširio.

"Riječ je o grubom terenu na ogromnoj površini, a puše i vjetar. Najveći problem nam je istočni vrh. Situacija se čini tek naoko boljom, ali još nije gotovo, intervencija će potrajati," rekao je Simović.

Rasline: Vatrogasci uz pomoć kanadera brane brane kuće od vatre
1/6

Simović je izjavio kako su angažirane vatrogasne postrojbe s područja od Prevlake do Stona.

"Kanaderi će gasiti požar dok im uvjeti leta i gašenja budu dovoljno dobri. Nastojat ćemo zaokružiti požar," rekao je Simović.

Komentara 1

AR
Artukovic
18:09 21.10.2017.

Izjava policije i vatrogasaca je da je vatra upaljena bengalkom.Posto je danas derbi....nije tesko pogoditi ko je potpalio.....krivca neka traze medu Torcidom iz Konovala,posto Dinamovci dolaze sa druge strane...od Sv.Roka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije