Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zasad nema opasnoti

Požar na granici BiH s Hrvatskom, vjetar stalno mijenja smjer te otežava situaciju

Požar
Nikola Cutuk/PIXSELL
22.08.2018.
u 14:50

Pojasnio je kako trenutačno nema opasnosti za naseljena mjesta, no da vjetar koji stalno mijenja smjer situaciju može brzo promijeniti

Gasitelji iz Dubrovnika i Ravnog u srijedu su stavili pod nadzor četiri kilometra dugu požarnu liniju kod Ivanice, na granici BiH s Hrvatskom, nedaleko Dubrovnika, kojega ne mogu u potpunosti ugasiti zbog miniranoga terena i teške pristupačnosti.

"Jedno vozilo tu i sada dežura iz Dubrovnika, a tijekom noći su bila četiri s dvadesetak vatrogasaca koji su nam pomagali spriječiti ugrožavanje više naselja", rekao je za Hinu Ante Vuletić iz Civilne zaštite iz Ravnog. Pojasnio je kako trenutačno nema opasnosti za naseljena mjesta, no da vjetar koji stalno mijenja smjer situaciju može brzo promijeniti. Trenutačno gori suha trava, nisko raslinje i šikara.

Tijekom noći gasitelji su spriječili da požar ugrozi obiteljske kuće u mjestima Uskoplje, Zaplanik i Orah kod Ivanice.
Vuletić navodi kako je požar nemoguće ugasiti zbog miniranog i teško pristupačnog terena.

"Ima miniranoga terena i mi smo tu nemoćni. Tu je za vrijeme rata bila crta razdvajanja", dodao je. Po njemu požarna je linija duga četiri kilometra. 

Načelnik Ravnog Andrija Šimunović je tijekom jučerašnjeg dana uputio molbu za angažiranje kanadera za gašenje požara, no ona je odbijena. U izjavi za Hinu ocijenio je kako se požar neće moći ugasiti bez potpore iz zraka ili pak kiše.

>> Pogledajte rušenje viadukta u Genovi

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
14:55 22.08.2018.

zloglasna trebinjska šuma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije