Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na otoku Murteru

Požar na brodici u betinskom brodogradilištu. Zbog goriva gašenje je bilo otežano

Požar na Murteru
Foto: Vatrogasci - Oni su naši Heroji
1/12
07.07.2019.
u 11:14

Prema prvim rezultatima očevida, kojeg su proveli službenici šibenske Lučke kapetanije, požar je iz za sada neutvrđenog razloga izbio na drvenoj jedrilici, imena 'Georgia 2', dužine 20 metara čiji je vlasnik G.M., državljanin Austrije

U brodogradilištu Betina, na otoku Murteru, u noći od subote na nedjelju izbio je požar na brodici, kojeg su ubrzo ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, na plovilu nije bilo nikoga i nitko nije ozlijeđen, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Dojava o požaru stigla je oko 1,45 sat u MRCC Rijeka, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Šibenik, a na intervenciju su odmah otišli pripadnici JVP-a i  nadležne Policijske postaje.

 

Nakon gašenja požara vatrogasci su postavili plutajuće brane uokolo opožarene brodice.

Prema prvim rezultatima očevida, kojeg su proveli službenici šibenske Lučke kapetanije, požar je iz za sada neutvrđenog razloga izbio na drvenoj jedrilici, imena 'Georgia 2', dužine 20 metara čiji je vlasnik G.M., državljanin Austrije. Nadgrađe jedrilice najvećim dijelom je opožareno, dok je trup relativno neoštećen jer je bio u moru.

 

 

Tijekom požara na brodici nije bilo nikoga, ali je gašenje bilo otežano, jer je u brodskim spremnicima preostalo pogonskoga goriva. S obzirom da je brodica cijelo vrijeme boravila na pokretnome lučkom liftu, i on je također djelomično oštećen u požaru.

Točni uzroci nesreće i razina štete utvrdit će se daljnjom istragom Lučke kapetanije Šibenik.

Komentara 3

IN
inox14
12:08 07.07.2019.

Nije škver Betina u mjestu Betina nego škver Vinici u mjestu Murter. Bilo bi poželjno provjeriti prije pisanja

OB
ObrenM
12:39 07.07.2019.

Sigurno je bila osigurana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije