Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORI TREĆI DAN

Požar kod Kistanja približio se NP Krka. Vojska je na terenu

Požar - Kistanje
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/4
03.08.2017.
u 09:20

Na terenu je 136 vatrogasaca i 50 vojnika, a u četvrtak rano ujutro na požarište su odmah poslane i zračne snage

Požar koji je u utorak popodne planuo kod Kistanja približio se Roškom slapu u Nacionalnom parku Krka. Na terenu je 136 vatrogasaca i 50 vojnika, a u četvrtak rano ujutro na požarište su odmah poslane i zračne snage, doznaje se Centru 112 Šibensko-kninske županije.

„Najgora situacija je u Mjerkačima i Zelićima, a požar se približio Roškom slapu u Nacionalnom parku Krka. Prema zadnjim informacijama, na terenu je 136 vatrogasaca s 38 vozila te 50 pripadnika Hrvatske vojske. Trenutna opožarena površina je 1198 hektara. Dva kanadera poslana su jutros u 6.45 sati“, izvijestili su iz Centra 112.

Požar - Kistanje
1/23

Požarište je u srijedu popodne obišao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, u a Kistanjama je održana sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Uz župana Gorana Pauka, članove stožera, ravnatelja JU NP Krka Krešimira Šakića sjednici su nazočili i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i ministar obrane Damir Krstičević.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić objasnio je situaciju na terenu te je informirao članove Stožera da ni jedan objekt nije izgorio i što je najvažnije da nema ozlijeđenih i ljudskih žrtava.

U kasnim popodnevnim satima zbog požara preventivno je evakuirano 16 osoba iz naselje Verovići, te tri osobe iz naselja Krnete.

Zbog nastale situacije, Stožer je predložio županu da se proglasi velika nesreća na području Šibensko-kninske županije i da se zatraži pomoć od više hijerarhijske razine, što je župan Goran Pauk i učinio.

Ministar obrane Damir Krstičević je pružio pomoć u ljudstvu i tehnici te zahvalio svim gasiteljima i službama koje sudjeluju u akciji, istaknuvši da je najvažnije da nema žrtava.

Požar - Kistanje
1/27

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izvijestio je o pomoći koja se šalje iz unutrašnjosti. Poslana je pomoć u ljudstvu i tehnici iz Zagrebačke, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Ličko-senjske županije te Grada Zagreba.

Aktivirani su Stožeri u Kninu, Skradinu i Kistanjama i nalaze se na terenu, kao i ostale službe za krizne situacije (HGSS, Hitna pomoć i Crveni križ).

 

Komentara 5

KU
kupatilo
10:17 03.08.2017.

To treba uvest dezurstva i dat im oruzje dase bar zaplaše ovi kreteni sto to pale.Ovo nije sami od sebe nego planski i smisljeno.Da nam otjera turiste da umanji rezultate napretka Hrvatske i vjerujem i poneki komsija koji nevoli RH.

DU
Deleted user
14:33 03.08.2017.

Za sve one koji su se rugali na tvrdnje da nam Srbi podmeću vatre, evo vam crno na bijelo: Piše Jutarnji, da je policija uhitila piromana iz BiH koji je pokušao zapaliti Marjan, po imenom Stevo Mlađenović (49) iz Čađavice Donje kod Bijeljine. Toliko o našim dobrim, liberalnim susjedima, koji se rugaju Hrvatskoj "paranoji".

TR
trolokva
13:02 03.08.2017.

bespilotne letjelice po cijeloj obali i odmah hvatati bandu,snimiti ga dronom i odmah jedno deset god u cuzu pa ćeš vidjeti hoće li paliti više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije