Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPITIVALI SEDMORICU

Uhitili dvojicu malodobnih piromana, palili su suhu travu uz prugu

požar
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
22.08.2017.
u 10:30

Policijska uprava šibensko-kninska izvijestila je kako su uhitili i kazneno prijavili dvojicu maloljetnika osumnjičenih za izazivanje požara u ponedjeljak u mjestu Radučić u općini Ervenik.

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje kojim su obuhvaćene dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna osumnjičena za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a druga za poticanje na počinjenje tog kaznenog djela.

Upaljačem zapalio suhu travu

Utvrđeno je kako je prvoosumnjičeni 21. kolovoza oko 14.15 sati u Radučiću, na poticaj drugoosumnjičenog, upaljačem na otvorenom prostoru uz željezničku prugu zapalio suhu travu.

Požar se nekontrolirano proširio prema Nacionalnom parku Krka i ugrozio kulturno dobro i arheološko nalazište Burnum, željezničku prugu i državnu cestu D-59 Kistanje-Knin.

požar
1/20

Osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku PU Šibensko-kninske, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite. Požar je oko 21.20 sati lokaliziran, a nastala materijalna šteta naknadno će se utvrditi.

Vidjela ih recepcionerka Nacionalnog parka

Uhićeni mladići dio su skupine od sedam mlađih muških osoba koje je policija jučer dovela u Policijsku postaju Knin na ispitivanje o požaru, nakon prijave zaposlenika Nacionalnog parka Krka koji su uočili grupu momaka u blizini požara koji je upravo na tom području izbio.

Recepcionerka Nacionalnog parka vidjela ih je kod jednog nadvožnjaka kada je putovala kući nakon posla i o tome obavijestila kolege, a onda je nadzornik parka po njezinom opisu identificirao mladiće i prijavio ih policiji. Tijekom ispitivanja policija nije utvrdila motiv koji je nagnao mladiće da izazovu požar.

 

Komentara 26

IL
ilijan
10:41 22.08.2017.

Motiv je mržnja prema Hrvatskoj i treba ih osuditi kao teroriste na dugotrajnu robiju.

SA
sampras
10:47 22.08.2017.

radi se o terorizmu i velikosrpskom političkom aktivizmu. zapriječena kazna je 3 do 15 godina zatvora. ali hdzovi koalicijski partneri i njihovi štićenici imaju imunitet pred hrvatskim zakonom jer svaka ruka u Saboru je bitna. zbog kratkoročnog interesa ostanka na vlasti, Plenković neće dozvoliti kažnjavanje velikosrpskog terorizma u korijenu. popuštanje Hitleru je dovelo do WW2. popuštanje velikosrbima će dovesti do DR2 a u kratkom roku do novih paljevina. ali Plenkoviću to nije važno, neće on sudjelovati u obrani zemlje, kao što je pobjegao i za vrijeme prvog DR-a.

GR
grabice
11:55 22.08.2017.

Svaki piroman koji se uhvati ili sumnjici ima svoje ime i prezime.A da 90posto pozara nije planulo samo od sebe.Znaci to netko radi namjerno i smisljeno.Ma tko to radio taj je terorista i tako ga treba tretirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije