Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANSKA AKCIJA:

'Pozaićev govor nije u kršćanskom duhu'

valentin pozaić
Foto: Marko Prpić/VLM
02.11.2013.
u 11:00

Na govor pomoćnog biskupa zagrebačkog Valentina Pozaića, koji je jučer na Mirogoju napao zdravstveni odgoj, "kulturnu revoluciju" i "kršćanofobiju", danas je oštro reagirala Građanska akcija, iz koje poručuju da njegove izjave nisu u duhu kršćanske doktrine.

"Nazivajući demokratski ustroj RH režimom, a naročito mu dajući karakter trenutnosti poticanje je na prevrat. To bi trebalo biti dovoljno inspirativno da pokrene DORH na akciju", stoji u priopćenju Građanske akcije.

Podsjetili su kako je i papa Franjo osudio ideološko kršćanstvo kao bolest koja ljude plaši i tjera od vjere.

"A to je upravo ono što promoviraš ovakvim nastupima", poručili su iz Građanske akcije Pozaiću.

Komentara 72

DU
Deleted user
12:39 02.11.2013.

Ponavljam: Ovo je citat dokumentirane istine koja je svima na uvid i ničim se ne kosi s pravilima komentiranja: U Kaznenom zakonu stoji da će se godinom dana zatvora kazniti onaj tko 'javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republikuiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu'. Ove godine Građanska akcija na svojem Facebooku je objavila jedno svoje priopćenje sljedećeg sadržaja: „Sa državom, zastavom i himnom obrišemo gu*zicu. Nije ni za to dovoljno dobro.“ Kada su se građani požalili Vladi RH i DORH-u, odgovoreno im je da je Facebook aplikacija koja 'nije u vlasništvu Vlade RH', i zbog toga neka se obrate vlasniku Facebooka. Na drugoj strani u kolovozu ove godine Vlada se proglasila nadležnom npr. za Facebook stranicu Ranka Ostojića i zbog toga je uhitila i zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa utamničila Marka Franciškovića jer je na toj stranici Ostojiću ispričao TEK ONO ŠTO JE SANJAO jer mu je san završio ministrovim vješanjem. Pojedinac zbog sna ide u zatvor a jedna Udruga javno blati Republiku Hrvatku i njena obilježja i to je okey i zato se čak financira iz državnog proračuna.

FN
Fr@njo
11:41 02.11.2013.

Biskup je samo probleme drustva nazvao pravim imenom.

Avatar drug tito
drug tito
11:21 02.11.2013.

Koga briga što skojevci misle?! Ne smeta im kad komesar Jovanović vrijeđa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije