Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH USRED SERIJE KRIZA

Pozadina pristupa u Schengen: Hrvatska je prošla najstroži monitoring, a sada je primjer Rumunjskoj i Bugarskoj

schengen
Željko Lukunić/PIXSELL
17.11.2022.
u 08:18

Hrvatska je dosad prošla najstroži monitoring s oko 300 preporuka u osam schengenskih područja

Ključne riječi

Komentara 29

TO
tolitol
10:53 17.11.2022.

Prema slovenskim medijima Slovenija je lobirala da se o Hrvatskoj glasuje u paketu s Rumunjskom i Bugarskom, ali ta je taktika propala. Što se tiče, Rumunjske i Bugarske, te dvije zemlje su obuhvaćene tzv. mehanizmom verifikacije koji ne vrijedi ni za jednu drugu zemlju koja je od 2004. pristupila EU (pa tako ni za Hrvatsku). Dok taj mehanizam ne bude ukinut, vjerojatno ništa od pristupanja tih dviju zemalja Schengenu.

PA
Pahor
11:10 17.11.2022.

A sada laganini zid prema divljim plemenima, treba uciti od kineza.

CR
crocro
14:23 17.11.2022.

Slovenija će biti prva država u susjedstvu na kojoj će Hrvati osjetiti da Schengenski protor i dalje stoji na slovenskoj granici i to pod izlikom nelegalnih migracija. Zato su propisali taj uvjet Hrvatskoj. Zapravo Slovenija uopće nije željela micanje schengenske granice sa svojih graničnih linija, zadržavajući tako Hrvatsku u izolaciji od ostatka Europe. Ali se to nije usudila glasno govoriti i protiviti jer zna da će pred svijetom opet ostati posramljena i pobijeđena. Zato kao fol dajku pristanak i suglasnost i potporu ulaska Hrvatske u Schengen ali tobože i dalje želi nadzor Hrvata na svojim granicama jer, eto, samo smo za njih nesigurna zemlja koja propušta migrante pa će ih oni onda na drugoj barijeri zaustaviti jer "nesposobni" Hrvati to nisu u stanju. Pa će tako opet zaustavljati i mrcvariti Hrvate na svojim granicama u ime sigurnosti područja Schengena. Ovome se treba odmah oduprijeti i srezati odmah po ulasku u Schengen jer se slovencima ne smije dopustiti da se naslađuju nadziranju Hrvata u nedogled. Ili jesmo u Schengenu ili nismo, nećemo samo za njih biti građani trećeg reda. A ako bi nas samo oni mrcvarili i dalje na granici, onda im treba odekvatno odgovoriti tako da će se i oni u Hrvatskoj osjećati kao građani četvrtog reda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?