Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Povratak HDZ-ova veterana Drage Krpine

Naslovnica 19.2.
Foto: VL
19.02.2017.
u 00:00

HDZ-ov veteran nakon više godina mirovanja vraća se u politiku, a u velikom intervjuu govori o Tuđmanu, Sanaderu, Mesiću, Račanu, Plenkoviću...

Drago Krpina političar je starog kova, HDZ-ov veteran i saborski zastupnik koji se, kako kaže, danima znao pripremati za deset minuta rasprave u Saboru. Krpina se nakon godina političke pasivizacije vratio u stranački život kao zamjenik predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a.

U visokoj politici vas nema od 2003. godine, no nedavno ste izabrani za zamjenika predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a?

Nakon prestanka mog četvrtog saborskog mandata, krajem 2003., bio sam se odlučio posve maknuti iz politike. Međutim, vidjevši već u prvim mjesecima Sanaderove vladavine da on i društvo koje je okupio provode politiku posve suprotnu onoj na kojoj je HDZ pobijedio na prethodnim izborima, odlučio sam se na Općem saboru HDZ-a koji je održan u Rijeci u proljeće 2004. ponovno kandidirati u najviše stranačko vodstvo. No moja kandidatura nasilno je spriječena.

Što, bili ste protustranački element?

Odbio sam uključiti se u krug bezuvjetnih obožavatelja i štovatelja neupitnog lika i djela velikog vođe. Podjednako, u karakternom i u političkom smislu bili smo posve različiti svjetovi. Na moje primjedbe, u vrijeme dok smo bili u opoziciji, da bismo u Saboru i javnosti trebali iznositi samo prijedloge koje smo, pobijedimo li na izborima, zaista spremni i provesti, odgovarano mi je: ma daj pusti, važno je pobijediti na izborima. Takav pristup za mene je bio apsolutno neprihvatljiv.

>>Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Povijesni ekskluziv! Frankopan od kralja u pismu tražio pomilovanje

>>Predsjednica s Lavrovom: Zagađenje iz rafinerije u Bosanskom Brodu mora se riješiti

>>Ivan Pernar: Predsjednica me osvojila šarmom, ali ne bih za nju glasovao

Foto: VLm

Komentara 6

PI
pinkec
05:40 19.02.2017.

Trabaju nam izvorni, istinski domoljubi! Dobro nam dosao Drago!

DU
Deleted user
01:41 19.02.2017.

Dobro došao drago

ME
Meter
09:52 19.02.2017.

Ekipa za "napredak"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije