Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
berlin

Povorkom ponosa traži se izgradnja centra za lezbijke

Foto: Paul Zinken/DPA/PIXSELL
1/4
27.07.2019.
u 18:10

Tema ovogodišnje povorke ponosa, lokalno poznate kao Dan Christopherove ulice, jest "Stonewall 50 - Svaka pobuna počinje tvojim glasom" u spomen obljetnici Stonewallskih nemira u New Yorku 1969. koji su označili početak modernog pokreta za homoseksualna prava.

Tisuće ljudi ispunile su u subotu ulice glavnog njemačkog grada na godišnjoj paradi ponosa kojom se proslavlja 50. obljetnica Stonewallskih nemira i početak modernog pokreta za prava LGBT zajednice. 

Parada je krenula u podne s berlinskog Kurfürstendamma, glavne trgovačke ulice prema Brandenburškim vratima. 

Početak parade obilježen je bacanjem konfeta u zrak. Okupljeni su se veselili i mahali zastavama duginih boja. Organizatori su rekli da očekuju sudjelovanje oko 600.000 ljudi. 

Kod Brandenburških vrata ih čeka finalni glazbeni događaj. Nastupit će članica grupe Spice Girls, Melanie C i njemački DJ Felix Jaehn. 

Tema ovogodišnje povorke ponosa, lokalno poznate kao Dan Christopherove ulice, jest "Stonewall 50 - Svaka pobuna počinje tvojim glasom" u spomen obljetnici Stonewallskih nemira u New Yorku 1969. koji su označili početak modernog pokreta za homoseksualna prava. 

Organizatori se nadaju da će povorka ponosa skrenuti pozornost na lokalne zahtjeve, koje uključuju izgradnju stambenog i kulturnog centra za lezbijke u Berlinu i bolju edukaciju o življenju s HIV-om. 

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
20:49 27.07.2019.

Dobra ideja napravit stambene blokove u kojima mogu mirno zivit daleko od pogleda na obicne obitelji s dijecom jer to njih uznemirava. Svako jutro kad supruga vodi djecu u skolu ja ih sve poljubim, a u autu imam kriz i sahovnicu , sto je znak provokacije . Mogu i nasi napravit takve centre .(mozda i srbi odu u njih )

PR
prigorka
00:33 28.07.2019.

kraj civizacije ,koja to budala podrzava

Avatar TreseMiSeLada
TreseMiSeLada
21:28 27.07.2019.

Fuj. Uzeli Božju dugu koja je njegov znak da više neće potopiti zemlju zbog njihovih grijeha i ovi je uzeli kao simbol svog grijeha. Sve govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije