Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIKLJUČITE SE

Danas povorka povodom promocije izdanja Večernjeg lista o kralju Tomislavu

kralj tomislav (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
21.03.2018.
u 00:03

Osim svečane povorke i samog predstavljanja specijala, na promociji će se održati okrugli stol pod nazivom „Legende i činjenice o kralju Tomislavu“ koji će moderirati dr.sc. Božo Skoko.

Danas, povodom promocije specijalnog izdanja Večernjeg lista "Kralj Tomislav - NAJMOĆNIJI HRVATSKI VLADAR" koja će se održati u Hrvatskom povijesnom muzeju u 12 sati, održat će se i povorka koju će uprizoriti Kravat pukovnija.

Povorka će započeti u 10 sati šetnjom "kralja Tomislava i njegove pratnje" iz Dubravkinog puta, oko 11:30 se očekuje na Trgu kralja Tomislava pa nastavlja prema Hrvatskom povijesnom muzeju. 

Cijela ruta povorke: Dubravkin put - Tuškanac- Dežmanova- Dežmanov prolaz - Ilica-Gundulićeva - Trg kralja Tomislava- Zrinjevac-Praška - Trg bana Jelačića - Radićeva - Kamenita vrata - Povijesni muzej.

Osim svečane povorke i samog predstavljanja specijala, na promociji će se održati okrugli stol pod nazivom „Legende i činjenice o kralju Tomislavu“ koji će moderirati dr.sc. Božo Skoko.

Na okruglom stolu će sudjelovati mnogi stručnjaci kao što su dr.sc. Vladimir Peter Goss (Sveučilište u Rijeci), dr.sc. Hrvoje Gračanin (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), dr.sc. don Josip Dukić (Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu), dr.sc. Mario Jareb (Hrvatski institut za povijest) te Marijan Lipovac (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti).

Pisati o kralju Tomislavu uvijek je veliki izazov s obzirom na razmjer između njegova značenja za Hrvatsku i nedostatka pouzdanih povijesnih izvora. Ova bogato ilustrirana knjiga na jednom mjestu donosi sve što znamo o Tomislavu, ali i mitove, legende, nagađanja i radove koji su inspirirani Tomislavovim impresivnim likom i djelom. Čitatelji će se u specijalu upoznati s Tomislavovim raznovrsnim aspektima: bio je ratnik, diplomat, državnik i poliglot. Od samih početaka kao nasljednik opskurnog kneza pa sve do titule prvog hrvatskog kralja, specijal temeljito analizira i secira svaki povijesni izvor koji su povjesničari uspjeli spasiti i iskoristiti.

Komentara 32

I1
ing-12345
16:49 20.03.2018.

Jedina povorka kojoj ću se ja priključiti je ona u subotu 24.03.2018 u 11 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu protiv Plenkovića i njegove Istambulske konvencije

RA
rafael88
17:24 20.03.2018.

Hocemo vece penzije,,,,,Plenkiiiiiii

OO
onako_ovlaš
17:33 20.03.2018.

još im i specijal o Tuđmanu skuplja prašinu po kioscima a oni već na tomislavu,večernji njeguje pravi kič historicizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije