Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIDE PARADE

Povorka ponosa organizirana kao akcija protiv poljskih konzervativaca

Foto: STOYAN NENOV/REUTERS/PIXSELL
26.09.2019.
u 11:36

U PiS stranci smatraju da povorke ponosa i slične manifestacije uništavaju tradicionalne katoličke vrijednosti i na pitanja novinara dali su standardni odgovor da nemaju problema s LGBT osobama dokle god nisu u javnosti.

U Poljskoj, u kojoj je na vlasti iznimno konzervativna stranka zakona i prava (PiS), rastu tenzije pred nadolazeće izbore. Zadnjih godina netolerancija prema LGBT osobama u poljskoj raste. Zakon ne prepoznaje nikakve vrste istospolnih zajednica, a čak trećina populacije želi u potpunosti zabraniti povorke ponosa. 

PiS stranka je pretvorila homofobiju u normalnu i očekivanu stvar, a velik dio njihove kampanje za parlament zasniva se na borbi protiv nečeg što su oni prozvali 'LGBT ideologijom'. Sličnu taktiku su koristili na prijašnjim izborima 2015. godine gdje su aktivno govorili protiv imigranata i zalagali se za zatvaranje granica. 

U PiS stranci smatraju da povorke ponosa i slične manifestacije uništavaju tradicionalne katoličke vrijednosti i na pitanja novinara dali su standardni odgovor da nemaju problema s LGBT osobama dokle god nisu u javnosti

Zbog toga će se u gradu Lublinu održati povorka ponosa, druga na tom mjestu, nakon prošlogodišnje gdje je broj prosvjednika i protuprosvjednika bio gotovo jednak i situacija je postala tako nasilna da je policija morala intervenirati piše Reuters

Konzervativna grupa Ruch Narodowy, koja je bila iza prošlogodišnje agresije kažu da ne žele izazvati fizičke sukobe ove godine ali da: "ne mogu stajati iza odluka običnih ljudi". 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:00 26.09.2019.

A na šta su točno ponosni?!?

IZ
Izbavitelj
13:29 26.09.2019.

Podrška Poljskoj Desnici.Bračo,zajedno smo jači.

DI
dalibor.ivkovic0704
16:08 26.09.2019.

Što više pedera, to više cura za nas normalne. Ponosni na što točno? Perverznost ili idiotizam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije