Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanitarna inspekcija

Povlači se tunjevina K plus zbog previše histamina

konzum
Arhiv Vl-a
14.04.2011.
u 19:40

Histamin je inače opasan ako se u organizam unosi u prevelikim količinama, te može izazvati trovanje

Zbog nedopuštenih količina histamina s tržišta će biti povučene konzerve tunjevine K plus, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja nakon redovitog nadzora sanitarne inspekcije. Konzerve “Tunj komadi u ulju” iz Tajlanda uvozi Konzum. 

Histamin je inače opasan ako se u organizam unosi u prevelikim količinama, te može izazvati trovanje. Posebno je opasan za osobe alergične na histamin, te djecu i trudnice. Glasnogovornica Agrokora Anja Linić danas nije bila dostupna za izjavu.

Ključne riječi

Komentara 21

KR
krka
20:07 14.04.2011.

To je iz Hrvatskog uzgoja, od Hrvatskih poticaja, proizvedeno na Borneu ili Burkini Fasso, kak i 80% asortimana kaj je na policama Konzuma. Tome još treba pridodati mesne prerađevine i suhomesnate proizvode sa markicom Hrvatsko podrijetlo, Hrvatska kvaliteta, od Brazilske piletine, puretine, svinjetine i govedine, dakle 100% Hrvatski proizvodi; navali narode, dok ne nestane sa polica!!!

PA
pasara
20:08 14.04.2011.

Oprosti mi Boze ali bila su to zdrava vremena kada smo jeli svoj bazul,svoju svinjetinu i govedinu,svoj luk,svoj cesnjak,svoju salatu,svoje tresnje,jabuke sljive breskve,i da ne nabrajam dalje .U to doba crnog crnila,pili smo mlijeko svojih krava i jeli tunjevinu konzerviranuu u nasim tvornicama za preradu ribe.Vidi Bogati pa tih tvornica vise nema -od njih 17 ostala samo jedna.Velika smo mi zemlja -tako velika i sposobna da i tudu hranu popamo.

OB
-obrisani-
21:48 14.04.2011.

A dijelili ste minuse šakom i kapom... http://www.vecernji.hr/komentar/274984/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije