Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOZIV

Povlači se Prominski sir, pronađena bakterija Listeria monocytogenes

mikroskop
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL
18.11.2016.
u 17:52

U proizvodu PROMINSKI SIR (tvrdi punomasni sir), proizvedenom 7. studenog s rokom trajanja do 2. studenog 2017. godine, utvrđena je Listeria monocytogenes

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je o opozivu proizvoda Prominski sir kod kojeg je utvrđena bakterija Listeria monocytogenes.

Kako se navodi u priopćenju, 7. studenog u sklopu godišnjeg Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla provedena je službena kontrola veterinarske inspekcije u objektu za proizvodnju hrane životinjskog podrijetla proizvođača Kruška iz Pakova Sela.

Prema analitičkom izvješću zaprimljenom danas od Hrvatskog veterinarskog instituta, Veterinarskog zavoda Split, u proizvodu PROMINSKI SIR (tvrdi punomasni sir), proizvedenom 7. studenog s rokom trajanja do 2. studenog 2017. godine, utvrđena je Listeria monocytogenes. Predmetni proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu, navodi Ministarstvo.

>> Odvjetništvo istražuje smrt djeteta otrovanog salmonelom

>> Ministarstvo objavilo koliko je uzoraka hrane ove godine bilo pozitivno na salmonelu

Komentara 14

DO
dopizdilomi
18:46 18.11.2016.

U ovih par dana koliko je neispravne, pokvarene i zaražene hrane otkriveno. Zamislite sada koliko smo toga pojeli neotkrivenog zato što netko nije radio svoj posao ili je bio plaćen da ne radi.

SJ
Sve je uzalud
18:29 18.11.2016.

.mislimo malo tempeature, neki proljev mali ekscem kad ono...................... listerioza je zarazna bolest koja može rezultirati probavnim tegobama, preranim porodom i pobačajem u trudnoći, kao i zahvaćanjem središnjeg živčanog sustava, te upalom očne jabučice................baš ovo zadnje nama treba pored iseljavanja i bijele kuge,,,,,,,,,ovo je sir za nas.............

Avatar kanonik
kanonik
19:20 18.11.2016.

Kupujmo hrvatsko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije