Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAKO NE JESTI!

Povlači se mnogima omiljen sastojak hrane, Ministarstvo objasnilo zašto

Sezam - ilustracija
Pixabay
19.02.2021.
u 20:32

S tržišta se povlače "Sjemenke sezama", pakiranje od  200 grama, Colfiorito Fertitecnica, LOT 2014716, upotrijebiti do 30.05.2021., jer sadrže povećanu količinu pesticida etilen oksida.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u petak o opozivu proizvoda "Sjemenske sezama", Colfiorito Fertitecnica, talijanskog proizvođača, podrijetlom iz Indije, zbog utvrđene povećane količine pesticida etilen oksida.

S tržišta se povlače "Sjemenke sezama", pakiranje od  200 grama, Colfiorito Fertitecnica, LOT 2014716, upotrijebiti do 30.05.2021., jer sadrže povećanu količinu pesticida etilen oksida. Proizvod nije u skladu s Uredbom EU o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Sezam je podrijetlom iz Indije, a proizvođač je Fertitecnica Colfiorito SRL, Colfiorito Foligno iz Italije.

Stavljen je na tržište putem maloprodajnih trgovina Konzum plus d.o.o., a  detaljniji podaci o opozivu dostupni su na njihovim web stranicama

https://www.konzum.hr/novosti/opoziv-i-povlacenje-proizvoda-sjemnke-sezama-200g-fertutecnica-s-trzista

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima, navodi se u priopćenju.

Komentara 1

PV
prcko.vita
23:56 19.02.2021.

Koja količina članaka o Đorđu Balaševiću, naravno da ste morali isključiti komentare, ali moram opet napisati, koliko nam je svima bitno zdravlje zdravlje i zdravlje. Koliko trebamo kvalitetno zdravstvo. Đole nam je svima upravo pokazao na najgori mogući način da je virus još uvijek tu, još uvijek moramo biti jako oprezni, koliko god to bilo teško. Kafići se možda neće otvoriti još koji mjesec ili dan, ali Ljudi koji su otišli zbog korone nikada više se ne mogu vratiti. I to je ogroman gubitak. Zato pozdravljam i ovakve članke o objavama loše hrane, čak što više, smatram da bi svi mi trebali imati instaliranu neku aplikaciju koja bi nas na vrijeme upozoravala na pokvarenu hranu, lošu kvalitetu zraka i slično, sve u jednoj aplikaciji koja može davati obavijesti u realnom vremenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije