Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabava odvjetničkih usluga

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Bandića s 30.000 kuna

Milan Bandić
Luka Stanzl/PIXSELL
08.02.2019.
u 12:48

Povjerenstvo je odlučilo i da je saborski zastupnik Milorad Pupovac (SDSS) prekršio Zakon o sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je u petak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s 30.000 kuna zbog sklapanja ugovora o zastupanju grada Zagreba i gradskih poduzeća s odvjetničkim uredom Marijana Hanžekovića, jer se nalazio u odnosu ovisnosti budući da mu je odvjetničko društvo Hanžeković i partneri platilo jamstvo za izlazak na slobodu od 15 milijuna kuna.

Riječ je o jamčevini koju je pokojni Marijan Hanžeković platio kada je Bandić bio uhićen u sklopu istrage u aferi Agram.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković rekla je kako je odvjetničko društvo Hanžeković i partneri stupilo u poslovni odnos s Gradom Zagrebom i trgovačkim društvima u kojima Zagreb ima vlasnička i upravljačka prava i s njima sklopilo poslove u vrijednosti od 25 milijuna kuna godišnje.

Novaković je pojasnila da se Bandić nakon uplate jamstva nalazio u odnosu ovisnosti prema odvjetničkom društvu i Marijanu Hanžekoviću, pa nije smio ni na koji način sudjelovati u postupku nabave odvjetničkih usluga u kojem sudjeluju Hanžeković i partneri, a posebno nije smio potpisivati odluke i sklapati ugovore s tim odvjetničkim društvom.

Povjerenstvo je odlučilo i da je saborski zastupnik Milorad Pupovac (SDSS) prekršio Zakon o sukobu interesa jer se kao član Savjeta za nacionalne manjine 5. svibnja 2016. nije izuzeo od glasovanja na sjednici Savjeta na kojoj je donijeta odluka o rasporedu proračunskih sredstava, među inim, i Srpskom narodnom vijeću (SNV) , kojem je Pupovac predsjednik.

Pupovac, koji je iznio svoju obranu pred Povjerenstvom, smatra kako nije prekršio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa jer SNV nije skup privatnih ljudi koji su s njim interesno povezani, no poštovat će odluku Povjerenstva.

Rekao je kako je na sjednici Savjeta sudjelovao u raspravi i ostao na njoj za vrijeme glasovanja, iako "u njegovoj i memoriji Savjeta nije zabilježeno da je glasovao".

Video: Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare

Komentara 6

Avatar Hazl113
Hazl113
12:59 08.02.2019.

Neka institucije rade svoj posao.

DU
Deleted user
15:48 08.02.2019.

Dali se to može knjižiti u kampanji za gradonačelnika Hrvatske ili će to pokriti kumovi ????

Avatar ehlbert13
ehlbert13
13:04 08.02.2019.

A što je 30 tisuća za Capo di tutti capi-ja i glavnog pokrovitelja hercegmafije, kada je tijekom 20-tak godina vladavine Zagrebom zamračio na desetine MILIJARDI iz proračuna grada. Zagreb radi, hercegmafistan se gradi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije