Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CAPPELLI BEZ POSTUPKA

Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Franka Vidovića

Franko Vidović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
12.09.2019.
u 11:48

Novaković je kazala da je Vidović, nakon što je primio zaključak Povjerenstva, promijenio imovinsku karticu stavivši ponovno taj automobil u nju , ali samo on-line, a novu imovinsku karticu im nije fizički dostavio.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je u četvrtak postupak protiv SDP-ova saborskog zastupnika Franka Vidovića jer u imovinsku karticu od 2016. do 2019. godine nije unio automobil Suzuki Swift, koji je stekao 2011. godine.

Predsjednica Povjerenstva i izvjestiteljica u tom slučaju Nataša Novaković rekla je kako je nakon provjere utvrđeno da je Vidović vlasnik Mercedesa, koji je unijet u imovinsku karticu, ali i Suzuki Swifta koji je stekao 2011. godine.

Vidović je u imovinskoj kartici navodio suzuki od  2011.  do 2016. godine, kada ga je izostavio iz nje. "Od 30. lipnja 2016. taj Suzuki Swift više nije u imovinskoj kartici", dodala je.

Novaković je kazala da je Vidović, nakon što je primio zaključak Povjerenstva, promijenio imovinsku karticu stavivši ponovno taj automobil u nju , ali samo on-line, a novu imovinsku karticu im nije fizički dostavio.

"Postoji nesrazmjer između onoga što smo utvrdili i onoga što je u imovinskoj kartici"; rekla je Novaković.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv ministra turizma Garija Cappellija jer se, kako je navedeno u prijavi, prilikom povratka zrakoplovom iz Rusije u srpnju 2018. godine na zagrebačkoj zračnoj luci koristio diplomatskom putovnicom kako bi bez čekanja prošao dulje redove putnika i graničnu kontrolu.

Izvjestiteljica u tom slučaju Tončica Božić rekla je da je Cappelli u tom slučaju opravdano koristio diplomatsku putovnicu kako bi na vrijeme stigao na svečanost dočeka hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelačića, jer je bio dio službene delegacije premijera Andreja Plenkovića prigodom dočeka nogometaša.

Pogledajte i video: Burna reakcija ministra Krstičevića na provokaciju SDP-ovca Vidovića

Komentara 2

DU
Deleted user
12:08 12.09.2019.

Ma to nije moguće ? - pa oni se svi nevinašca !!!

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
13:57 12.09.2019.

očigledno nisu svi jednaki.... hdz ima popust na količinu kada je u pitanju istražno povjerenstvo pa na dva koji prekrše pravila treći može proći nekažnjeno !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije