Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Grškovićevoj ulici

Povjerenstvo otvorilo predmet ministra G. Marića u vezi s prodajom vile

Goran Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
29.04.2019.
u 13:33

U vezi s nekretninom u vlasništvu ministra Gorana Marića – vikendicom u Živogošću kod Makarske, provodi se postupak redovite provjere podataka koje je dužnosnik naveo u imovinskima karticama i uspoređuju se s podacima iz zemljišnih knjiga i podacima Porezne uprave

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet ministra državne imovine Gorana Marića u kojem će ispitivati njegovu ulogu u postupku prodaje vile u Grškovićevoj ulici (koju je za svoj ured koristio bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić) trgovačkom društvu ''Sjajna svjetlost'' poduzetnika Zvonka Šarića, za kojeg je tvrdio da su prijatelji.

Nakon prikupljanja informacija od nadležnih državnih tijela i Ministarstva državne imovine vidjet ćemo u kojem će smjeru postupak dalje ići, no za sada još nije za sjednicu Povjerenstva niti će se odlučivati o pokretanju postupka, objasnila je u izjavi za Hinu glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

U vezi s nekretninom u vlasništvu ministra Gorana Marića – vikendicom u Živogošću kod Makarske, provodi se postupak redovite provjere podataka koje je dužnosnik naveo u imovinskima karticama i uspoređuju se s podacima iz zemljišnih knjiga i podacima Porezne uprave

Ako se utvrdi nesklad, odnosno da nešto nije prijavljeno kako treba, dužnosniku se najprije šalje zaključak da se o tome očituje, a tek kada Povjerenstvo zaprimi dužnosnikovo očitovanje može se odlučivati o eventualnom pokretanju postupka, dodala je.  

Ministar državne imovine poručio je ranije kako će biti na raspolaganju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa za sve što je potrebno i da će napraviti sve što zakon od njega traži.

Video: Otvorena ACI marina Rovinj u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna

Ključne riječi

Komentara 31

RO
ronyday
15:08 29.04.2019.

Komunjarskoj bagrii njihovim medijima na red došao i Marić i to bagri koja je opljačkala drćžavu za više od 100 milijardi. Otpisali su dugove za više od 46 milijrdi prvenstveno svojoj partijskoj bagri, 7 miljardi mafija milanović opljačkala preko DUUDI-a,, brojne druge kriminalne afere koje se ne smiju ni spominjati.

ST
stric5
16:39 29.04.2019.

... lopove , bogataše , tajkune tražite u esdepe redovima ... poseban naglasak stavite na nasljednike funkcionera do prvi demokratski izbora u RH .... ovako , predstavvljajući vikendicu vilom ispadate smješni...

DU
Deleted user
22:01 29.04.2019.

Još jedan primjer kako mediji mogu stvoriti histeriju ni iz čega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije