Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB INTERESA

Zbog Jollyja ministri Žalac i Marić pod istragom povjerenstva

Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.03.2019.
u 20:17

Ministrica Žalac dodatno će morati odgovoriti na pitanja o svojoj ulozi u nabavci autobusa za splitski javni prijevoz iz EU fondova, a vjerojatno i vezano uz natječaj koji vodi njezino ministarstvo za nabavku dodatnih 18 autobusa

Odnos šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja s Plenkovićevim ministrima zainteresirao je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

To tijelo danas je odlučilo pokrenuti postupke protiv ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac i ministra financija Zdravka Marića, koji su javno priznali prijateljstvo s Jollyjem, zbog čega je pod lupom kredit koji je tom poduzetniku dodijelio HBOR, u čijem Nadzornom odboru sjedi oboje ministara.

Ministrica Žalac dodatno će morati odgovoriti na pitanja o svojoj ulozi u nabavci autobusa za splitski javni prijevoz iz EU fondova, a vjerojatno i vezano uz natječaj koji vodi njezino ministarstvo za nabavku dodatnih 18 autobusa. Sam Jolly Večernjem je potvrdio kako se namjerava javiti na taj natječaj, što dodatno pod znak pitanja dovodi skupocjeni Mercedes u vlasništvu Jollyjeve rent-a-car tvrtke koji su na leasing uzeli ministričini roditelji, a vozio ga je njezin suprug.

Josip Stojanović Jolly: Ugovor o najmu Mercedesa glasi na Vinku Ivanković

Domet Povjerenstva u ovom je slučaju, međutim, prilično ograničen. Oni kao tijelo mogu zatražiti ili od Jollyjeve tvrtke ili od ministričinih roditelja da se očituju o uvjetima pod kojima je sklopljen ugovor o automobilu, no kako ni jedni ni drugi nisu dužnosnici, na pitanje Povjerenstva ne moraju odgovarati.

Ministar Marić morat će, pak, objasniti tko mu je platio troškove odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju i kartu za polufinalnu utakmicu na kojoj je ulazak vatrenih u finale proslavio na Jollyjevim ramenima. Povjerenstvo će se pozabaviti i Mercedesom C klase koji vozi supruga HDZ-ova gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, i to zato što taj automobil gradonačelnik nije unio u svoju imovinsku karticu.

>>Gabrijela Žalac o Mercedesu

Ključne riječi

Komentara 34

SM
san.martino
13:33 25.03.2019.

Cekaj,sta ovo znaci?Da novinari ne otkrivaju afere ne bi se nista ni znalo!?

VA
Valer
13:50 25.03.2019.

Dajem ostavku jer ne želim biti teret Plenkoviću i Vladi. Kazati će Žalac za koji dan.

PR
PrimoracRi
14:11 25.03.2019.

Mo"š mislit što će biti. Niš.Todorkov mlađi i Lažac ostaje i dalje.parodija,cirkus,banana vjerodostojnici velikodostojnomutnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije