Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporna jamčevina

Povjerenstvo odlučuje je li Bandić u sukobu interesa

Milan Bandić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
18.12.2014.
u 18:22

Bandić je prihvatio jamstvo odvjetnika Marijana Hanžekovića koji mu je uplatio jamčevinu od 15 milijuna kuna kako bi iz Remetinca izišao na slobodu

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zato što je kao dužnosnik prihvatio jamstvo odvjetnika Marijana Hanžekovića koji mu je uplatio jamčevinu od 15 milijuna kuna kako bi iz Remetinca izišao na slobodu.

Bandić se u roku 15 dana mora očitovati tom Povjerenstvu. U odluci se navodi da bez obzira na to što Bandić trenutačno ne smije obnašati dužnost gradonačelnika, što mu je izrečeno kao mjera opreza, to što je prihvatio jamstvo (15 milijuna kuna) M. Hanžekovića koji duži niz godina zastupa ne samo Grad Zagreb nego i Holding, koji je u vlasništvu Grada, narušava povjerenje u njega kao dužnosnika.

Povjerenstvo odnos Bandića i Hanžekovića ne tumači samo kao mogući ili budući utjecaj na nepristranost dužnosnika Bandića već i u kontekstu vanjskog dojma koji je stvoren kod građana. Povjerenstvo će razmatrati i to da li uplata 15 milijuna kuna jamčevine predstavlja primitak dara vrednijeg od 500 kuna, što je zakonski limit dužnosnicima. Rješenjem o određivanju istražnog zatvora Bandiću navodi se da su određene osobe i dvije godine nakon završetka predsjedničkih izbora na kojima se Bandić bio kandidirao uplaćivale donacije na njegov privatni račun. To Povjerenstvo tumači kao primitak dara u novcu.

>>Bandić i Lovrić pod istragom jer su inicijativi 'U ime obitelji' dali štandove i tiskali im plakate

>>Bandić u cik zore krenuo prema Gunji kao volonter Crvenog križa

Komentara 8

OB
Objektivno...
23:02 18.12.2014.

Ovo je država u kojoj ne bi trebalo začuditi i da mu 15 milja jamčevinu plate za jučerašnje volontiranje. Ko fol u Zagrebu nema pravih volontera da dijele pakete djeci nego ovaj delatnik mora delati

Avatar emilsalis
emilsalis
19:37 18.12.2014.

Zidar ne bi postao najbogatiji Advokat RH, da nije dobivao poslovne naloge od Bandica za raznorazna tuzakanja kako grada Zg tako i Holdinga....mozete si zamisliti o kakvim se milionima tu radi....radili su po po principu : ja tebi a ti ti meni u Lihtenstajn !!!!

CA
caricazg
08:19 19.12.2014.

kriminalci u odijelu svi navedeni.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije