Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pristrano i nesavjesno

Povjerenstvo odlučilo: Tomislav Ćorić povrijedio je načelo postupanja

Zagreb: Ministar Ćorić dao izjavu o popunjenju slobodnog kapaciteta LNG terminala na Krku
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
11.12.2020.
u 12:37

Ovakvim se odlukama želi uspostaviti visok standard postupanja dužnosnika, da se dužnosnik izuzme kod ovakvih odluka, istaknuto je na sjednici

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku da je ministar Tomislav Ćorić povrijedio načelo postupanja kad je glasovao da se u upravu HEP-a imenuje njegov vjenčani kum Petar Sprčić

Prema mišljenju Povjerenstva, trebao se izuzeti iz postupka donošenja odluke o imenovanju svoga vjenčanog kuma, prenosi HRT

"Vlada odlučuje natpolovičnom većinom i moj glas nema nikakvog utjecaja na donošenje odluke o imenovanju, a javnim deklariranjem došlo bi do stigmatiziranja osobe", rekao je Ćorić u očitovanju.

Ovakvim se odlukama želi uspostaviti visok standard postupanja dužnosnika, da se dužnosnik izuzme kod ovakvih odluka, istaknuto je na sjednici. Činjenica da njegov glas nije odlučujući, kako kažu, nije argument.

"Dužnosnik je propustio deklarirati se i izuzeti iz glasovanja na 72. Vlade RH 21.12.2017. po prijedlogu Vlade, kojim se nadzornom odboru trgovačkog društva HEP predlaže imenovanje Petra Sprčića. Takvim postupanjem došlo je do njegova nesavjesnog i pristranog postupanja. Povjerenstvo nema ovlasti u ovoj situaciji izricati sankcije, pa se sankcija ovdje neće ni izreći", rekao je Davorin Ivanjek, član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Komentara 49

DU
Deleted user
14:42 11.12.2020.

Možete mu lepo pihnut vr.t! On uživa zaštitu Alibabe i njegovih 76 lop.... ... ... piiip! Autocenzura uključena... živjela naša vrla vladajuća koalicija, glory glory glory!

DO
Domumom
14:56 11.12.2020.

I ćorava kokoš pogodi u "ćoru.. Ko nosom u gov. o. Afera smrdi na kilometre.

BR
Brobi
14:12 11.12.2020.

O kakovom moralu i savjesti se ovdje govori. Coric i cjela vlast je trgovacka bez morala i savjesti samo meni i mojima. Kad mogu sa velikosrbima koalirati onda ce i sa crnim vragom samo da su u poziciji moci. Kodd tih ljudi je problem empatija mentaliteta za to nema ljeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije