Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA FRANAK

Povjerenstvo odlučilo: Goran Aleksić nije u sukobu interesa

Goran Aleksić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
15.02.2020.
u 11:12

Iako Goran nije dobio prijave na uvid, iz Udruge kažu da ne sumnjaju da su te prijave protiv njega podnijeli "HUB, banke i njihovi ortaci, bilo da su ortaci javni, bilo da su ortaci skriveni".

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv saborskog zastupnika i aktivista Gorana Aleksića. Pokretanje postupka bilo je zatraženo na temelju čak četiriju prijava za sukob interesa koje je Povjerenstvo zaprimilo od udrugi nepoznatih osoba.

Iako Goran nije dobio prijave na uvid, iz Udruge kažu da ne sumnjaju da su te prijave protiv njega podnijeli "HUB, banke i njihovi ortaci, bilo da su ortaci javni, bilo da su ortaci skriveni".

Aleksića su prijavili zbog organiziranja odvjetnika za pokretanje privatnih potrošačkih tužbi te zbog sastavljanja liste odvjetnika koja se na zahtjev dostavlja članovima Udruge Franak, a u prijavama je navedeno kako je to nespojivo s njegovim obnašanjem dužnosti saborskog zastupnika.

Povjerenstvo je, u skladu sa zakonima RH, zaključilo da Goran Aleksić ima pravo obavljati posao zastupnika i paralelno s time ima pravo biti aktivistom Udruge Franak te da te dvije različite društvene uloge koje on ima nisu zabranjene u svojoj koegzistenciji.

- Dobro znamo da je takav navodni sukob interesa moguć samo u mašti osuđenih banaka i njihovih podupiratelja, a među njima ima i ljudi za koje ne biste nikada pomislili da se mogu tako nisko spustiti - poručili su iz Udruge Franak. 

"Za sukob interesa Gorana su već medijski sumnjičili Globus i Jutarnji list odnosno pojedini novinari Hanza Media d.o.o., koja je u vlasništvu obitelji Hanžeković, poznate odvjetničke ekipe za ovrhe.

Sve to učvrstilo nas je u našemu stavu da nepošteni protivnik ne spava, da se u pritisku na javnost i sudove taj protivnik koristi svim sredstvima kako bi osujetio naš rad i zastupnički rad Gorana Aleksića. Medijski se napada Udrugu Franak, medijski se napada zastupnika Aleksića te se napada i odvjetnike dokazane svojom kvalitetom u zastupanju potrošačkih prava u slučaju Franak. Sve to ide dotle da se pojedini profesori s Pravnog fakulteta u Zagrebu, koji bi trebali biti moralna vertikala našega društva, spuštaju na nivo bankarskih najamnika, čime sramote pravnu struku. Povrh svega banke traže i ponude PR agencija za utjecaj na sudove, kako bi sudovi sudili u korist banaka.

Sve navedeno jest dokaz da smo na pravome i pravednom putu te da svima onima s prstima umočenim u pekmez smeta naša borba.

Mi nećemo odustati od pomoći svim oštećenim dužnicima da ostvare povrat opljačkanoga novca, kako onima sa CHF kreditima, tako i onima s kreditima u eurima i kunama, jer i njima su banke ugovaranjem nepoštenih kamata naplatile cijenu kredita koja nije bila zakonita.

Sigurni smo u naš konačni uspjeh, sigurni smo u pobjedu koja će svim opljačkanim dužnicima donijeti obeštećenje, i sigurni smo da će Vrhovni sud RH u konačnici sve CHF ugovore proglasiti ništetnima u skladu s presudom Suda EU C-118/17, a posljedično su onda svakako ništetni i aneksi za konverziju CHF u EURO", stoji dalje u priopćenju iz Udruge. 

Ključne riječi

Komentara 3

CH
chupakabra
11:46 15.02.2020.

Vrlo jadan bankarsko kartelski pokušaj da se marginalizira glas koji vodi do pravnog razrješenja chf problema i do prestanka bezakonja bankarskog poslovanja

DH
dalibor.hren
17:13 15.02.2020.

Situacija sa CHF miruje. Očito se čeka zastara ili da dužnici poumiru!?

IV
IvoDivo
15:58 15.02.2020.

Ovaj je u sukobu sa pameću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije