Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NETOČNI NAVODI'

Povjerenstvo o prozivkama iz Ureda predsjednika: Novaković nije iznosila stavove

Foto: PIXSELL
1/2
22.10.2020.
u 15:25

"Predsjednica Povjerenstva je na medijske upite davala informacije o stanju predmeta i o tome od kojih je tijela zatražena dokumentacija te je li ista i zaprimljena, no nije iznosila stavove o samom predmetu, a što je vidljivo iz snimki danih izjava", ističe Povjerenstvo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je odbacilo prozivke iz Ureda predsjednika Republike upućene predsjednici povjerenstva Nataši Novaković ističući da u medijima nije iznijela svoje stajalište o predmetu vezanom uz posjet predsjednika Zorana Milanovića Albaniji.

Ured Predsjednika Republike Zorana Milanovića objavio je u srijedu poslijepodne dokumentaciju vezanu uz putovanje predsjednika u Albaniju, kao i svu korespondenciju s Povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa.

Pritom se pročelnik predsjednikova kabineta Bartol Šimunić žestoko obrušio na Natašu Novaković, navodeći "da sa strankama u postupku komunicira javno, putem medija te takvim postupanjem krši temeljna načela postupanja državnih tijela u odnosu na stranke u postupku". 

Iz Povjerenstva su poručili da im nije sporno što je Ured predsjednika objavio dokumentaciju iz predmeta koji je Povjerenstvo otvorilo u odnosu na predsjednika Milanovića, ali da su navodi o iznošenju stavova predsjednice Povjerenstva o navedenom predmetu - netočni. 

"Predsjednica Povjerenstva je na medijske upite davala informacije o stanju predmeta i o tome od kojih je tijela zatražena dokumentacija te je li ista i zaprimljena, no nije iznosila stavove o samom predmetu, a što je vidljivo iz snimki danih izjava", ističe Povjerenstvo.

 

>> VEČERNJI TV Davor Dretar: Milanović je odličan protuuteg rastućoj radikalizaciji iz HDZ-a

Komentara 1

DU
Deleted user
18:51 22.10.2020.

Totalna glupost predsjednik je zapovjednik vojske ako želi može otići u Tanzaniju da netko napadne državu Hrvatsku vjerojatno če predsjednik prvo pita povjerenstvo dali se možemo obraniti kakva sramota i glupost samo kod nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije