Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret izborima

Povjerenstvo: Ni od jedne četvrti ili odbora nismo tražili kandidate

'karlovac lokalni izbori, brojanje glasackih listica,170509 photo: kristina stedul fabac/vecernji list'
'kristina stedul fabac'
28.11.2011.
u 11:04

Birači u gradskoj četvrti Turanj, zbog niza primjedbi prošlih godina, više neće glasovati u kafiću Apollo, već u susjednoj kući

Prosvjedujemo jer nam kao Vijeću gradske četvrt Banija nije dana mogućnost, kao u prethodnim izborima, da predložimo predsjednike i potpredsjednike za biračke odbore u našoj četvrti – optužbe su članova Vijeća GČ Banija koje su uputili karlovačkom gradonačelniku Damiru Jeliću.

 Imaju kvalitetne ljude

 Smatraju da mogu predložiti ljude koji bi taj posao kvalitetno obavljali, ali i kojima bi naknada za rad u odboru olakšala život u današnje vrijeme.

 – No sada kada se na Baniji promijenila vlast, kada više nema HDZ-a, ta nam je mogućnost oduzeta – dodaju. Grad, kaže Andreja Barberić, glasnogovornica Karlovca, s tim nema ništa, jer Grad i gradonačelnik ne određuju niti provode aktivnosti izbora, već to radi izborno povjerenstvo.

 Mladen Kosijer, zamjenik predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva, kaže da nikoga nisu zanemarili.

 – Imamo i previše kandidata za mjesta predsjednika i potpredsjednika biračkih odbora koji moraju biti nestranački ljudi, te ostalih kandidata, pa ni od jedne gradske četvrti ili mjesnog odbora nismo tražili dodatne prijedloge. Političke stranke predložile ksu andidate, a tu su i građani koji su se sami javljali, tako da ćemo neke morati i brisati. Dakle, nikoga nismo zanemarili, za sve vrijede ista pravila – objasnio je Mladen Kosijer.

 Nema glasanja u bircu

 Dodaje da u pravilima za predstojeće izbore ništa nije mijenjano, Karlovčani će 4. prosinca moći izići na 92 biračka mjesta.

 – Jedina je promjena u odnosu na prošle godine ta što smo glasačko mjesto u kafiću Apollo u gradskoj četvrti Turanj, na što je bilo primjedbi, premjestili, pa glasači više neće odlaziti u kafić nego u susjednu kuću – rekao je Kosijer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije