Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić prijeti ovrhom

Povjerenstvo nema 386 tisuća kuna koje traži Grad Zagreb

Nataša Novaković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
12.06.2018.
u 21:12

Grad Zagreb četiri godine nije napisao novo rješenje kojim bi se riješio spor zbog poslovnog prostora koji koristimo, kaže N. Novaković

Da hoće, Grad Zagreb u svakom trenutku može pokrenuti ovrhu nad Povjerenstvom, ali to se nije dogodilo niti su nas tužili jer smo na svaki račun koji su nam ispostavili podnijeli prigovor.

Grad Zagreb i Republika Hrvatska moraju riješiti problem vlasništva nad poslovnim prostorom koji koristimo u Mutimirovoj. To nema veze s Povjerenstvom, Grad već četiri godine nije napisao novo rješenje o kvadraturi nakon što su se stanari u Mutimirovoj žalili zbog nekih drugih prostora u toj zgradi. Tada je Visoki upravni sud poništio rješenje o vraćanju našeg prostora Republici Hrvatskoj i tada je nastao problem zbog kojeg Grad Zagreb od Povjerenstva svaki mjesec traži 7200 kuna, odnosno 386.000 kuna od siječnja 2014. godine – rekla nam je jučer Nataša Novaković, nakon što je Večernji list objavio priču o tome da Grad Zagreb zbog, kako kažu, ilegalnog korištenja prostora u Mutimirovoj prijeti ovrhom Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Problem traje još otkad je šefica Povjerenstva bila Dalija Orešković, a javnost je za njega doznala tek iz izvješća o poslovanju Povjerenstva za 2017. godinu koje je pisala nova predsjednica Nataša Novaković. No, Dalija Orešković kaže da je i ona taj veliki problem za Povjerenstvo navela u izvješću za 2016. godinu jer je Grad račune ispostavio u siječnju 2017. godine za period od tri godine. Međutim, Dalija Orešković kaže kako nitko od saborskih zastupnika nije ni trznuo kada je predstavljala izvješće pred matičnim saborskim odborom.

– Izuzetno je važno da RH i Grad Zagreb riješe problem jer Povjerenstvo u svojem proračunu nema novac za golemi dug koji Grad Zagreb potražuje u slučaju da se pokrene ovrha – poručila je jučer Dalija Orešković.

Komentara 8

ST
stefj
21:32 12.06.2018.

Sukob birokrata, sam nam to još fali. Ionako to sve mi plaćamo, samo je pitanje da li će nam uzeti iz desnog ili lijevog džepa... Ma fuj...

GR
grebza
21:48 12.06.2018.

Neka povjerenstvo ode u stečaj. Ovo je očiti primjer u kakvoj jadnoj i neorganiziranoj zemlji živimo. Ionako sav taj cirkus i farsu plaćaju građani, redovito i svaki mjesec.

Avatar Django
Django
22:43 12.06.2018.

Deriiii Miki! Par uhljeba manje, ionako rade po političkom diktatu. Karamarko je samo jedan od zornih primjera, a ima ih još.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije