Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvali kardiokirurga

Povjerenstvo KBC Split provjerava navode anonimnog pisma

KBC Split
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
22.01.2020.
u 10:22

U pismu je, između ostaloga, navodno navedeno kako se prijavljeni liječnik žalio kako mu je plaća mala da bi obavio sve što je potrebno, dok neke postupke nije radio jer mu se nije dalo, kao i da "neće stići sve obaviti jer ga čeka društvo za kartanje"

Ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović potvrdio je u srijedu kako je u KBC Split prošlog tjedna formirano povjerenstvo koje je započelo izvanredni nadzor zbog anonimnog pisma u kojem se za nestručnost i nesavjesno liječenje te navodna četiri smrtna slučaja optužuje tamošnji kardiokirurg.

"Kad smo dobili anonimno pismo, a to je bilo 15. siječnja, odmah smo formirali izvanredno povjerenstvo. U tom se povjerenstvu nalazi sedam članova  koji će ispitati navode iz pisma. Članovi povjerenstva su liječnici, redovito ih bude pet, a obično se dodaju još dva člana koji su specifični za neki slučaj pa ih je ukupno sedam", kazao je Hini ravnatelj Meštrović.

Istaknuo je i kako Kardiokirurgija nikada nije bolje radila i nikada nisu imali više operacija u jednom tjednu, pa su tako proteklih sedam dana odradili deset zahtjevnih operacija. Naglasio je i da svakoga tjedna u upravi bolnice imaju sastanak kardiokirurga, kardiologa i kardioloških anesteziologa te se sistematski radi poboljšanju kvalitete rada.

Anonimna je osoba u svom pismu, kako pišu mediji, navodno navela 25 operacija tijekom kojih je ugrađivan manji broj premosnica od propisanog. Premosnice su, kako se tvrdi u pismu, ugrađivane na pogrešne arterije zbog čega je kod pacijenata došlo do srčanog ili moždanog udara te su preminuli.

U pismu je navodno navedeno i kako se prijavljeni liječnik žalio kako mu je plaća mala da bi obavio sve što je potrebno, dok neke postupke nije radio jer mu se nije dalo, kao i da "neće stići sve obaviti jer ga čeka društvo za kartanje".

Ovo je već drugi puta tijekom protekla tri mjeseca da mediji izvještavaju o Odjelu kardiokirurgije splitske bolnice. Nedavno je bila riječ o jednom od  liječnika koji je osumnjičen za primanje mita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije