Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Janez Lenarčić

Povjerenik EK stigao u Hrvatsku: 'Pomoći ćemo vam, 13 zemalja već se ponudilo'

Povjerenik Europske komisije za upravljanje kriznim situacijama Janez Lenarčicč obišao Petrinju
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
30.12.2020.
u 13:42

Na press konferenciji je govorila i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica.

Dan nakon razornog potresa u Petrinji u Hrvatsku je stigao povjerenik Europske komisije za krizne situacije Janez Lenarčić

Lenarčić i premijer Andrej Plenković u prostorijama Vlade RH održali su press konferenciju.

Press konferenciju možete u cijelosti pogledati u prilogu: 

Na press konferenciji je govorila i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica.

Povjerenik Lenarčić najavio je da je 13 zemalja Europske unije izrazilo spremnost za pomoć Hrvatskoj. Pomoć je ponudila i Turska. Radi se najviše u pomoći u opremi za privremeni smještaj.

"Privremeni smještaj je sada glavni prioritet, tih 13 zemalja je ponudilo zimske šatore, kontejnere, sklopive krevete, vreće za spavanje i sličnu opremu. Bit će razmotrena i financijska pomoć, imamo Europski fond solidarnosti koji je Hrvatska već koristila kad su bile poplave, ali i u vezi potresa iz ožujka. Sad je nova prilika da se opet aktivira taj fond, ali uvjet za to je kredibilna procjena štete, to je važan korak na putu do financijske potpore", rekao je Lenarčić.

Komentara 16

YO
youme123456
14:50 30.12.2020.

šuica ahahahahahahaha daj nek udjeli neku od svojih 20 nekretnina stradalima pa ćemo joj vjerovati

PI
pitmaster05
16:21 30.12.2020.

znaci sad smo saznali da je vlada vec "koristila novac iz iz europskog fonda za pomoc" nakon potresa u ozujku - ali nista od tog novca nije doslo niti do jedne ostecene osobe u potresu - pa gdje je nestao taj novac? treba li uopce to i pitati?....

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
14:26 30.12.2020.

Uvjet je "kredibilna procjena štete".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije