Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTINOVA REAKCIJA NA NAPAD

"Povijest će presuditi stvari baš kao što je to učinila s Jugoslavijom!"

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
14.04.2018.
u 11:56

Ruski predsjednik Vladimir Putin "najodlučnije" je osudio udare koje je izveo SAD sa saveznicima na postrojenja režima Damaska u Siriji, kao odmazdu za navodni kemijski napad.

Washington je pokrenuo "agresiju protiv suverene države koja je na čelu borbe protiv terorizma", izjavi je ruski predsjednik. Putin je istaknuo kako multinacionalne napade nije sankcioniralo Vijeće sigurnosti UN-a, a provedeno je "suprotno Povelji UN-a i načelima međunarodnog prava". 

Štoviše, trenutna eskalacija sirijske krize ima "razoran utjecaj na cijeli sustav međunarodnih odnosa". Ipak, povijest će presuditi stvari baš kao što je to učinila s Jugoslavijom, u kojoj je Washington bio odgovoran za masakr", ističe Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin "najodlučnije" je osudio udare koje je izveo SAD sa saveznicima na postrojenja režima Damaska u Siriji, kao odmazdu za navodni kemijski napad. 

"Rusija najodlučnije osuđuje napad na Siriju gdje ruski vojnici pomažu legitimnoj vladi u borbi protiv terorizma", izjavio je ruski predsjednik u priopćenju koje je izdao Kremlj. 

Predsjednik Putin također je objavio da Rusija saziva hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a radi rasprave o "agresivnom djelovanju SAD-a i njegovih saveznika" u Siriji. 

Zapadni udari vođeni su "bez pristanka Vijeća sigurnosti UN-a, kršeći Povelju UN-a, norme i načela međunarodnog prava", te predstavljaju "čin agresije spram suverene države koja se nalazi u prvim redovima u borbi protiv terorizma", nastavio je Kremlj

"Ruski vojni stručnjaci koji su došli na lice mjesta tog imaginarnog incidenta nisu pronašli nikakav trag korištenja klora ili druge toksične supstance. Nijedan lokalni stanovnik nije potvrdio kemijski napad", dodao je Putin u izjavi. 

Po njemu, Zapad je "pokazao ciničan prijezir" spram Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja u subotu treba početi s istragom u Dumi, pokrećući "vojnu akciju ne čekajući zaključke istrage". 

"Svojim djelovanjem, SAD pogoršava humanitarnu katastrofu u Siriji, nanosi patnju civilnom stanovništvu, favorizira teroriste koji već sedam godina muče sirijski narod i izaziva novi val izbjeglica", kazao je Kremlj. 

Komentara 111

DO
dom7
12:24 14.04.2018.

molim vas samo ne spominjite nas....balkan barut...Vas dva medvjeda se obracunavajte ....nama je dosta rata...

Avatar HajdukLika
HajdukLika
12:25 14.04.2018.

O kakvoj Jugoslaviji ovaj frflja? O kakvoj povelji UN-a? Gdje mu je bio UN, kad je silom vratio Krim? Jeli pitao UN kad se upleo u istočnoj Ujrajini?

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
12:42 14.04.2018.

Vidite kako djeluje PODIJELI pa VLADAJ agenda??? Navodno živimo u demokraciji koja podrazumijeva slobodno mišljenje i odlučivanje ALI,čim netko drukčije misli ili djeluje odmah se implicira PODJELA i sukob!?? Kako to ako je SLOBODA mišljenja i odlučivanja na snazi??? Mediji tobože propagiraju demokratsku pluralnost svega a u biti osuđuju svako skretanje sa JEDNOUMLJA!!! Demokracija?? Ma da??!! ..... nastavak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije