Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI U SVIJETU

Povijesna operacija u KB Dubrava: 37-godišnjaku koronavirus i bakterija potpuno pojeli srčani zalistak

Povijesna operacija srca u KB-u Dubrava
HRT
23.12.2020.
u 20:18

- Da je netko operiran u takvom stanju i preživio, za sada meni još nije poznato u svijetu, tako da ako ovako ostane bit će dobro - prim. dr. sc. Igor Rudež

U Kliničkoj bolnici Dubrava prvi su, i zasad jedini u svijetu, izveli operaciju na srcu 37-godišnjaka kojemu su koronavirus i bakterija potpuno pojeli srčani zalistak.

Jan Kolničar u bolnici je već 72 dana i prošao je mnogo - od  meningitisa, COVID-a, reanimacije do hitne operacije srca. Bez operacije ne bi preživio.

- Danas evo peti dan, milina, kao da se ništa nije dogodilo, korona miruje ili kako to već ide, srce radi normalno, rekao je ovaj 37-godišnjak za HRT.

- Splet je to ružnih okolnosti. Prvo je imao covid infekciju pluća s kojom se borio neko vrijeme, a povrh svega je imao bakterijsku upalu zaliska. Bakterija mu je u potpunosti pojela jedan zalisak tako da je dvostruko bio smrtonosno ugrožen, naglasio je prim. dr. sc. Igor Rudež, dr. Med.,pročelnik Zavoda za kardijalnu i transplantacijsku kirurgiju, KB Dubrava.

Operacija je trajala tri sata, više od 4 litre vode izvukli su mu samo iz pluća. 

- Da je netko operiran u takvom stanju i preživio, za sada meni još nije poznato u svijetu, tako da ako ovako ostane bit će dobro - dodaje dr. Rudež.

- Njemu je svaki dan sve bolji, oporavlja se dobro, temperature nema, dobiva svoju terapiju koju pacijenti koji imaju endokarditis dobivaju. Ponosna sam što je sve prošlo u redu i što je pacijent dobar, to je najveći blagoslov i zadovoljstvo da je naš pacijent danas ovakav kakav je, govori Milka Grubišić, glavna sestra Zavoda za kardijalnu i transplantacijsku kirurgiju, KB Dubrava.

 

>> VIDEO Plenković, Beroš i Capak o nacionalnom planu cijepljenja

Ključne riječi

Komentara 34

DU
Deleted user
20:44 23.12.2020.

Neznam šta bih rekao brzi oporavak

Avatar rubinet
rubinet
21:03 23.12.2020.

Čestitke liječnicima i osoblju . Spasili čovjeku život. A to je najvažnije.

Avatar OPG
OPG
21:10 23.12.2020.

Ravnozemljačke Amebe svakom loncu poklopac, uvijek prvi😘🥰🤩🤩

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije