Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKVENCIJA virusa

Potvrđena sumnja epidemiologa: Učenici 4. razreda u Zaboku imali su britanski i češki soj

Učenici na putu do škole prolaze kroz centar Zagreba na kojem se još vide posljedice potresa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
29.03.2021.
u 12:59

HZJZ je radio sekvenciranje na mutirajuće sojeve virusa na sedam poslanih uzoraka briseva koji su uzeti zaraženoj učiteljici i učenicima početkom ožujka.

Učenici u Osnovnoj školi Ksaver Šandor Gjalski u Zaboku zaraženi su britanskim i češkim sojem koronavirusa, potvrdio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo za lokalni portal nizagorjemalo.hr. 

HZJZ je radio sekvenciranje na mutirajuće sojeve virusa na sedam poslanih uzoraka briseva koji su uzeti zaraženoj učiteljici i učenicima početkom ožujka. Epidemiolozi su, naime, posumnjali s obzirom na broj zaraženih da je riječ o brzoširećem soju, zbog čega je i zatraženo sekvenciranje. 

– Od sedam poslanih uzoraka, jedan je neuspio i to onaj odrasle osobe. Kod djece je potvrđen jedan češki soj te pet britanskih – kazali su u HZJZ-u.

Nakon što se otkrilo za slučajeve virusa u jednom razredu, učenici su prebačeni na online nastavu kako se zaraza ne bi proširila školom. 

VIDEO: U sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku počelo masovno cijepljenje protiv koronavirusa

Komentara 2

VA
varto
13:13 29.03.2021.

šta kažu oće detektiran poljski i uzbekistanski soj,oni navodno jako grizu?

TO
Tomisl
13:55 29.03.2021.

Piše Goebbels , a naivni sve i svakome vjeruju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije