Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Iz drugog pokušaja potvrđena optužnica protiv Nade Čavlović Smiljanec

nada čavlović smiljanec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.02.2016.
u 12:36

Optužnicu u ovom slučaju Uskok je podigao još u lipnju prošle godine, a kako je obrana tražila izdvajanje tajnih snimki razgovora i iskaza svjedoka za koje su tvrdili da su ispitani bez branitelja slučaj se našao i na Vrhovnom sudu koji je potvrdio da su dokazi zakoniti.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda iz drugog je pokušaja potvrdilo optužnicu  protiv  Nade  Čavlović  Smiljanec, bivše šefice Porezne uprave i bivše  SDP-ove saborske zastupnice te protiv Ružice Kovačević i poduzetnika Željka  Biloša

USKOK  ih  tereti  da su stopiranjem naplate poreznog duga Biloševe  tvrtke,  državu  oštetili  za oko 9,5 milijuna kuna. Optužnica je podignuta u lipnju lani, a kada je prvi put zakazano optužno vijeće, obrana je  tražila  da  se  kao nezakoniti dokazi iz spisa izdvoje iskazi svjedoka ispitanih  u  USKOK-u  te  snimke  tajno snimljenih razgovora.

No njihov je zahtjev  Vrhovni  sud  odbio  kao  neosnovan jer su snimke  tajno snimljenih razgovora  nastale temeljem valjanog naloga suca istrage, dok su svjedoci u USKOK-u  ispitani  sukladno  ZKP-u.  U  ovom postupku su inače kao svjedoci saslušani  i  Ivan  Vrdoljak,  bivši  HNS-ov  ministar gospodarstva, Biljana Borzan,  SDP-ova  zastupnica u Europskom parlamentu te Mate Radeljić, jedan od savjetnika predsjednice RH.

>> 'Nećemo tjerati ljude iz kuća, nudimo im otpis duga'

Komentara 8

Avatar nekakav
nekakav
12:29 22.02.2016.

i što kaže drug milanović? koja je to sad zločinačka i korumpirana stranka?

GR
grodar
12:01 22.02.2016.

Ma nisam ja, vjerujte mi

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:18 22.02.2016.

Dakle, optužnica prošla tek nakon smjene vlasti? Naravno, "visoki izvor iz vlade" nije mogao nazvati brzoglqsom ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije