Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ov zastupnik

Potvrđena optužnica protiv Franje Lucića zbog nuđenja mita novinaru

Franjo Lucić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.11.2019.
u 12:16

- Optužno je vijeće prihvatilo osnovanost optužnice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kojom je optužen Franjo Lucić zbog kaznenog djela davanja mita - izvijestio je sudac Miroslav Rožac

Potvrđena je danas USKOK-ova optužnica protiv HDZ-ova saborskog zastupnika Franje Lucića zbog kaznenog djela davanja mita.

Riječ je o slučaju u kojem je Lucić, po optužnici, nudio novac novinaru Dragutinu Hedlu, a kako ovaj ne bi pisao o njegovim poslovima i tvrtkama.

- Optužno je vijeće prihvatilo osnovanost optužnice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kojom je optužen Franjo Lucić zbog kaznenog djela davanja mita - izvijestio je sudac Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

Taj se slučaj pretvorio u pravu sudsku trakavicu - koplja su se prvo lomila oko toga je li novinar Hedl, u vrijeme kada je razgovarao s Lucićem, imao status službene osobe. Kazneni postupak je u travnju 2018. bio i obustavljen, odlukom Županijskog suda u Osijeku. Nakon žalbi, viši je sud vratio predmet na novo odlučivanje. O sudbini te optužnice ponovno se odlučivalo mjesec dana kasnije, no tada je iz spisa izdvojen transkript telefonskog razgovora novinara i HDZ-ovog zastupnika, kao nezakonit. Uslijedile su nove žalbe, a u rujnu ove godine ta je snimka ipak prihvaćena kao dokaz.

Nakon što je sada optužnica potvrđena, uslijedit će izbor suca koji će suditi Luciću.

Ključne riječi

Komentara 3

KO
Kokoiduhovi
20:18 25.11.2019.

Točno, Razni Lučići,kuščevići,Vidoševići,Protege,LovrićMerzel,Ježić,Šola, Gerubišić,Kutle,Gucić,Rončević i niz drugih grobara Hrvatske. A nema novca za plaće prosvjetara, a nema za radnike, za nikoga nema, jer oni sve grabe.I dopuštaju silne porezne utaje..Na listama dužnika mnogim najveći su tamo već godinama. Što jeje napravila Porezna i Ministarstvo financije. Vjerojatno dosta toga otpisali zbog zastare. E da posla.

TM
trade_mark
19:07 25.11.2019.

radi ovakvih andrej tvrdi da nema novaca za prosvjetare!!!

PR
PrimoracRi
13:24 25.11.2019.

Oči ka u varena zeca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije