Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljiva poruka

Obitelj ubijenog dječaka: 'Uvijek je uspio izmamiti osmjeh na naša lica'

Dječak Julian
Facebook/Reuters
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.08.2017.
u 18:33

Julian Alessandro Cadman, britanskog i australskog državljanstva, nalazio se na Las Ramblasu s majkom u četvrtak kada se kombi zabio u masu ljudi. Odgovornost za taj napad je preuzela džihadistička skupina Islamska država (IS).

Smrt sedmogodišnjeg Juliana Cadmana, čiji je djed na društvene mreže postavio dirljivu objavu nakon atentata u Barceloni, potvrdile su u nedjelju službe civilne zaštite Katalonije.

I dječakova obitelj je priopćenjem potvrdila njegovu smrt. Napisali su da će se uvijek sjećati njegovih osmjeha.

"Julian je bio voljen i obožavan član naše obitelji", napisali su u dirljivom priopćenju te dodali kako je dječak uživao u svom boravku u Barceloni, ali im je nažalost oduzet.

"Uvijek je uspio izmamiti osmjeh na naša lica"

"Bio je pun energije, zabavan i smion. Uvijek je uspio izmamiti osmjeh na naša lica", stoji u dirljivom priopćenju obitelji. 

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson preko Twittera je izrazio sućut Julianovoj obitelji. "Njegova smrt je tragedija", napisao je Johnson. 

Julian Alessandro Cadman, britanskog i australskog državljanstva, nalazio se na Las Ramblasu s majkom u četvrtak kada se kombi zabio u masu ljudi. Odgovornost za taj napad je preuzela džihadistička skupina Islamska država (IS).

Majka dječaka hospitalizirana je u teškom stanju.

Hitne službe potvrdile su da su identificirane još dvije žrtve, talijanskog i belgijskog državljanina, bez dodatnih pojedinosti. Dosada je identificirano 12 žrtava, 4 španjolske, dvije talijanske i po  jedna američka, argentinska, belgijska i australobritanska.

Iste službe su precizirale da je trogodišnje dijete među španjolskim žrtavama.

Dječak Julian
1/7

Među 126 ranjenih u dvostrukom atentatu, 51 je u nedjelju još hospitalizirana, prema posljednjim podacima regionalne vlade, među kojima ih je 10 u kritičnom i 13 u teškom stanju. 

Komentara 1

EL
EldersRealm
19:33 20.08.2017.

Pocivaj u miru, mali andjele. VL, jel vam sad doslo iz dupeta u glavu zasto se ne objavljuju neprovjerene vijesti i zasto nije cilj biti prvi u objavi, nego najtocniji? Nije ovo jedini primjer, to vam se stalno dogadja. No kad treba objaviti da je migrant pokusao silovati Zagrepcanku, onda ste zadnji i to debelo kasnite. Kako to? Koga vi time stitite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije