Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javno poticanje na mržnju

Potvrđena optužnica protiv Ivana Đakića: Izazivao netrpeljivost i nasilje prema Srbima

Ivan Đakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
25.03.2019.
u 15:17

Početkom godine na društvenim mrežama postavio je fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama te napisao "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić"

Virovitički Općinski sud potvrdio je optužnicu koju je podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića.

Početkom godine na društvenim mrežama postavio je fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama te napisao "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić".

- Potvrđena je optužnica. Rješenje je već otišlo, čekamo povratnice pa će se formirati spis koji ide sucu na raspored - rekao je za DNEVNIK.hr Zoran Mandić, glasnogovornik Općinskog suda u Virovitici.

- Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona. Okrivljenika se tereti da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti - navodi se u priopćenju ODO-a Virovitica.

 

Komentara 7

DU
Deleted user
21:06 25.03.2019.

Ok, kaznite ga sa 10 godina... a onda kaznite pupovca na 5 godina.....također zbog mržnje....sjedi u Nišu kraj Vučića koji prijeti Hrvatskoj i nato savezu.. podprecednik vlade, a šuti i odobrava...

DU
Deleted user
21:09 25.03.2019.

Btw..... koju je kaznu dobila profesorica iz Osijeka, članica sdp a koja je Hrvatima preko fejsa prijetila mitraljezom?

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:03 25.03.2019.

Od kad je sloboda izražavanja netrepljivost i nasilje uostalom ko ste vi da određujete koga će narod volit a koga mrzit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije