Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAVLJEN NOVI ROK

Brexit saga se nastavlja, EU odobrila odgodu do 31. siječnja

Donald Tusk i Boris Johnson
Foto: Stefan Rousseau/Press Association/PIXSELL
1/4
28.10.2019.
u 10:44

Produženje je fleksibilno, što znači da je moguć i raniji izlazak Velike Britanije iz Europske unije

Izlazak Velike Britanije iz Europske unije odgađa se do 31. siječnja, obavijestio je javnost predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

Tusk naziva ovo produženje fleksibilnim, što znači da bi se Brexit mogao dogoditi i ranije. Ako zastupnici u britanskom parlamentu odobre sporazum prije novog roka, Velika Britanija bi mogla i prije 31. siječnja napustiti Europsku uniju. Prema nacrtu plana kojeg su jutros razmotrili veleposlanici EU-a, 1. prosinca ili 1. siječnja također bi mogli, u slučaju dogovora, biti potencijalni datumi za Brexit. Prema pisanju britanskih medija, sastanak je trajao svega pola sata.

- Zadovoljan sam donešenom odlukom EU-a o fleksibilnom produženju - kazao Michel Barnier koji je u Europskoj uniji zadužen za pregovaranje o pitanju Brexita.

Podsjećamo, premijer Boris Johnson je, unatoč uvjeravanjima da nikad neće, bio prisiljen prihvatiti odgodu Brexita nakon što su u parlamentu odbili njegov prijedlog o ekspresnom izlasku u tri dana i, naposlijetku, izglasali pomicanje roka.

Komentara 18

Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
11:30 28.10.2019.

>>Ne mozete vjerovati ljudima koji imaju tako losu kuhinju. To je zemlja s najgorom hranom nakon Finske.<< Jacques Chirac

Avatar southman
southman
10:38 28.10.2019.

Koje godine ??

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
10:44 28.10.2019.

Britanci, prije svega Englezi kusaju drek vlastite arogancije i nadmenosti. Svojom glupošću su se doveli u bezizlaznu situaciju. Ako odustanu od Brexita onda će biti zauvijek posramljeni i njihovi mitovi o vlastioj velični i bitnosti će se rasplinuti kao i srpski '91., a ako izađu bez dogovora čeka ih recesija i mnoštvo ekonomskih i drugih problema. Ako izađu s dogovorom, onda nisu dobili ono što su mislili da trebaju Brexitom, jer će manje više sve ostati isto, ali su se isključili iz procesa odlučivanja. Što god učinili izgubili su. Moram priznati kako uživam pratiti ovu sagu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije