Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanje hrvatskih brodogradilišta
Povratak na članak

Potrošili 115, a zaradili 83 mlrd. kuna

Svaku četvrtu kunu prihoda kroz državne potpore dali su im porezni obveznici

Komentari 23

MU
Muncimir
00:06 16.09.2018.

Kad će se više svhatiti da brodogradnja nema smisla? Kina i Korea su jeftiniji i brži. Nadalje nemamo ni resurse (čelik itd.) tako da iste moramo uvesti a s time već nismo konkurentni. Već 20 godina bacaju porezni novac (već nekoliko mrd. EUR) u tu rupu a nikakvog smisla nema osim što međusobno pokradu subvencije.

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
10:36 16.09.2018.

Kao da gledam reprizu. Imali smo tekstilnu industriju sa mnoštvom zaposlenih. Imali smo i preteću industriju, dugmad, platno, boje, konac i dr. Onda je polagano pod pritiskom dalekoistočne konkurencije sve počelo propadati. Tako se na kraju sve uvozilo, a ostale su samo radnice sa niskim plaćama koje su ostavljale leđa za male novce šijući za strane naručitelje. Situacija u brodogradnji je gotovo identična, jer nemamo ništa osim "krojenja" "šivanja", i to je to. Neizbježan kraj. Ostat će manji, efikasniji i sa drugom paletom proizvoda.

VL
MA
marsovac
15:48 16.09.2018.

imali smo sve u hermeticki zatvorenoj prdo-slaviji,.........zato nakon razdvajanja nista nije bilo na zapadnome nivou,....a tek konkurentnost i produktivnost,.........smijeh,..... jad i bijeda intelektualaca tako zvanih komunista-socijalistai-sindikata je bio zadnju cavao sa kojim smo razapeti na ekonomskom i politickome krizu. 90% sta je u drzavnome vlasnistvu treba privatizirati inace sa ovim subvencijama propadosmo kao grcka.

VL
BL
bljak007
11:02 16.09.2018.

Visoki standard menađera i uhljeba.

VL
SD
sdpesticid
02:10 16.09.2018.

tko je ''potrošio'' hrvatskih ( iz nametnuih nam poreza i svakojakih nameta nama građanima ) 32 mlrd. kuna ? hdz&sdp&hns&sdss... ah, novac građana rh nije potrošen ( jer nismo kupili ništa u ime građana ) već je zlouporabljen od strane političkih stranaka za svoje potrebe odnosno kupovinu socijalnog mira kako bi iste te političke sinekure sa svojim podanicima opstale i nastavile dalje rasipati teško stečen novac građana rh koji se preusmjerava onamo kamo to iste te političke kaste pomisle. bravo hdz-jci, sdp-jci, sdss-ovci, hns-ovci... dabogda radili za ''blaupunkt'' na liniji i to u trećoj smjeni !

VL
AF
afer
15:04 16.09.2018.

Krivo gledate - napravili su 200 mlrd. kuna prometa!!!! FANTASTIĆNO!!!!

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
12:32 16.09.2018.

sve je to lijepo ali koliko je meni poznato adeze je na izbore išao sa retorikom "mi smo sposobni" nećemo zatvoriti rafinerije, borodogradilišta ni ništa drugo, e a dok dođu na vlast onda se odjednom sve treba prodati, uništiti raseliti, zatvoriti jer ništa se ne isplati...

VL
MA
Marko1337
09:55 16.09.2018.

Da ništa nisu radili i primali dobre plaće, manje bi nas koštali. Svako daljnje održavanje ovoh mrtvaca je u interesu IDS-ove i komunjarske mafije, raznih dobavljača, kooperamta

VL
RI
rightside
10:02 16.09.2018.

ma sve je tu jasno oko uljanika no nije jasno kako to bas previse i ne zanima dorh uskok i slicne institucije,,))) mozda zato jer je skoro cjela uprava (osim jednog) clanovi hns-a pa je vrdoljak obecao ih zastitit,,i zato plenkovic nesmije nista da ne izgubi(ovaj put sigurno) vecinu u saboru,,pa ne cudi da ni sam vrdoljak nije procesuiran za svoje "poslove"))))

VL
TT
tTony
02:55 16.09.2018.

Spasavanje mrtvog konja za nove trke . Zasto se vlada petlja u privatne tvrtke ako ovako nastave mozemo se pripremit za sudjni dan drzava ce u stecaj.

VL
VI
VisAVis2
09:27 16.09.2018.

Kad lik uzgoji stabljiku ili izđepari nešto, to je kriminal, a ovo gore je statistika! ODO se bavi (mlađahnim) seksom, a ove gore mirnodopske ka i ratne zločine, ne uznemirava! A i njih mi financiramo, jugouhljebe!

VL
DU
Deleted user
07:30 16.09.2018.

Ma to nije nista, kradezeovci su pokrali u ustom vremenu bar cetiri puta vise. Sve ce to poreznici namiriti ne brinite.

VL
PI
PiratiSnebesa
01:51 16.09.2018.

Kad izgradimo tvornicu treba proći mnogo godina da vratiš uloženo, vidi se po bilanci da smo blizu tog trenutka, brodogradnja je zahtjevna i sofisticirana i treba puno ulagati, to je strateški projekt, pomorska smo zemlja, imamo i domaće potrebe.

VL
KR
Krotila
00:19 16.09.2018.

hrvatska brodogradilišta,ne smijU se ugasiti,mora se sve iz početka

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.