43 23°C
 • Muncimir:

  Kad će se više svhatiti da brodogradnja nema smisla? Kina i Korea su jeftiniji i brži. Nadalje nemamo ni resurse (čelik itd.) tako da iste moramo uvesti a s time već nismo konkurentni. Već 20 godina bacaju porezni novac (već ... prikaži još! nekoliko mrd. EUR) u tu rupu a nikakvog smisla nema osim što međusobno pokradu subvencije.

 • marsovac:

  imali smo sve u hermeticki zatvorenoj prdo-slaviji,.........zato nakon razdvajanja nista nije bilo na zapadnome nivou,....a tek konkurentnost i produktivnost,.........smijeh,..... jad i bijeda intelektualaca tako zvanih komunista-socijalistai-sindikata je bio zadnju cavao sa kojim smo razapeti na ekonomskom i politickome krizu. 90% ... prikaži još! sta je u drzavnome vlasnistvu treba privatizirati inace sa ovim subvencijama propadosmo kao grcka.

 • Avatar grbadeva
  grbadeva:

  Kao da gledam reprizu. Imali smo tekstilnu industriju sa mnoštvom zaposlenih. Imali smo i preteću industriju, dugmad, platno, boje, konac i dr. Onda je polagano pod pritiskom dalekoistočne konkurencije sve počelo propadati. Tako se na kraju sve uvozilo, a ostale ... prikaži još! su samo radnice sa niskim plaćama koje su ostavljale leđa za male novce šijući za strane naručitelje. Situacija u brodogradnji je gotovo identična, jer nemamo ništa osim "krojenja" "šivanja", i to je to. Neizbježan kraj. Ostat će manji, efikasniji i sa drugom paletom proizvoda.

Još iz rubrike Vijesti

lovice

Našao Britanca koji mu je ukrao auto, pa ovaj izašao iz vozila i pobjegao trčeći

HGSS
ČEKA SE POTVRDA

HGSS ponudio pomoć u spašavanju speleologa iz jame u Poljskoj

Darko Horvat
UOČI VLADE

Ministar Darko Horvat: 'Aktivnosti oko Kuščevića štete ugledu HDZ-a'

5