Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RIJEŠILI SMO SITUACIJU'
Povratak na članak

Mama prvašice: Možemo 3 dana pričati tko je pogriješio, ali nadam se da će sve biti u redu

Radi se o djevojčici s posebnim potrebama čija je majka na vrijeme predala papire za upis u školu.

Komentari 136

Avatar germanistica
germanistica
10:30 04.09.2018.

Ako sam dobro razumijela članak, ta majka svoje dijete s posebnim potrebama prvi dan škole NIJE dopratila u školu, nego ga je poslala samo. Ako je doista tako, svaki daljnji komentar je suvišan.

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
11:35 04.09.2018.

Mislim da je sav problem do majke. Primjeti se po pisanju da joj je, u nas ne tako rijetka navika, svako kriv samo ona ne. Mogla se kao "dobra" facebook-majka informirati, mozda cak preko facebooka ako ne zna telefon ilili internetstranicu skole. I na taj nacin i sama malo pobrinuti jer joj djete ipak ima posebne potrebe. Al uvjek lakse ici kroz zivot nesposoban i za to druge optuzivati odnosno po drzavi pljuvati. Da je dozivila isto sa obicnim djetetom opet bi joj Bog i cijeli svijet bio kriv, jer ona sve radi pravilno, mos misliti.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:37 04.09.2018.

Klasicni propagandni clanak. Bas slucajno koordinirano objavljen u vise nasih medija. U Njemackoj jos uvjek fali radne snage, pa cemo moci citati i dalje redovno ovakve i slicne clanke. Zar netko misli da bi bilo moguce da jedno djete uu Hrvatskoj nece imati skolovanje? Ne znam kako jedna majka psuje na drzavu u Njemackoj kada joj djete siluju arhitekti i znanstvenici iz Maroka. Ne znam jer u Njemackoj majka uopce nebi dobila medijski prostor za optuzbe naspram drzave, zbog toga defetizam kao u nas uopce i ne postoji a razloga bi bilo 1000.

VL
Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
10:19 04.09.2018.

ovakvih članaka na njuz.net kolko hoćeš..

VL
BE
Bel
10:30 04.09.2018.

Pitanje je tko je gdji Vujnovic Ani ( portal index.hr je objavio ime) napisao ovo cudesno pismo, propagandno i srcedrapateljno u isti mah. Zena je sama kriva sto nije provjerila da li je njena princeza s posebnim potrebama upisana u tu skolu. Svi savjesni roditelji to provjere za svoju djecu, a za djecu s posebnim potrebama se provjeri dva puta. Nitko nije kriv sto je dijete rodjeno s tezinom od 1,8 kg dobilo dvije sepse, moglo je i ne prezivjeti. Majka ima dvoje djece s posebnim potrebama i zivi u paklu. Mogli bi je zaliti, ali ja osobno ne zalim nikoga tko ima dovoljno vremena i volje svoju intimu izlagati na FB, za to doista moras imati vremena. Kad nisam bolesna, od posla ne stignem pogledati ni naslove, a kamoli pisati po FB, tako da mi je sve skupa ovo jedna velika propaganda ili anti-propaganda.

VL
KA
kajbiti
11:15 04.09.2018.

Prije 9 godina smo upisivali dijete sa poteškoćama u OŠ. Sami smo tražili školu i išli na upis kao i sva druga djeca. Isto to nije bila matična škola po mjestu stanovanja. Sve je bilo riješeno još u 6. mjesecu. Da li se nešto u međuvremenu po pitanju upisa djece sa poteškoćama mijenjalo, ne znam. Očito je, jer mi nismo čekali nikakvo rješenje gradskog ureda oko upisa. Na žalost, nekakav propust se dogodio. Djevojčici želim puno zdravlja i sreće, a mami puno strpljenja, jer sam i ja roditelj djeteta sa poteškoćama i znam koliko toga treba da dijete sa poteškoćama uspije.

VL
VO
vorda400
09:20 04.09.2018.

Roditelji sa djecom u normalnom programu imaju probleme a mogu si samo zamisliti kaos oko djece koja trebaju asistente

VL
Avatar Burviles
Burviles
10:55 04.09.2018.

tu nekaj ne štima,odma u novine,izmanipulirana žena,možda je namjerno nisu upisali da bi došlo do takvog pisma !!

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:58 04.09.2018.

"želim da vam se vrati sve što ste zaslužili i priuštili nama". Razumijem očaj i opravdano nezadovoljstvo majke, ali ovo je stav koji joj neće donijeti ništa dobroga.

VL
CR
crodux
10:15 04.09.2018.

izmišljen članak!

VL
CV
cvikcange
13:48 04.09.2018.

Nije mi namjera blatiti ikoga, ali ...(stric sam osobe s teškoćama u razvoju, izrazito teških dijagnoza). Zašto je mama ovu curicu ostavila samu u školi?

VL
ZA
zagi101
13:00 04.09.2018.

kako je za jedan dan smislila onakav članak i osvanuo u svim medijima? zar nije kao mama trebala pratiti dijete u školu? čisti politički uradak.

VL
NO
nonstop
09:41 04.09.2018.

S nama je u Yugi islo dijete s posebnim potrebama u skolu, ali nije imalo nikakve asistente. Jos su ga djeca ko djeca znala klepnuti po glavi, kao i svu ostalu djecu, i nikad se nije bunio namli, nego je postenu vracao udarce i igrao se djecom. Bio je vrlo dobar dzak, sjecam se kao da jucer bilo. Znali smo po pola sata cekati dok je dijete odgovorala usmeno pred uciteljem neki predmet i to je za nas bila najnormalnija stvar na svijetu. A ova mama mi se cini malo pretjerana, sama cinjenica da naziva dijete princezom u javnosti, ostavlja dojam da ona trazi i sve kao za pravu princezu za nju i da zato dijete dozivljava tragicno svoju sudbinu.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:31 04.09.2018.

a za sve je kriv sustav koji djecu sa posebnim potrebama gura u 'normalne' škole. nekad ste imali specijalnu, i tu se djetetu najbolje moglo pomoći, nije bilo šikanirano od strane 'normalne' djece, a i učitelji su prikladno radili s djetetom. danas su ta ionak nesretna djeca dodatno uništavana od 'normalne', koja im se ne samo smiju, već ih često zlostavljaju, muče, ozljeđuju. roditelji tu nose veliku krivnju, jer im je u njihovom društvu, susjedstvu, rodbini, lakše kad njihovo dijete pohađa redovnu školu, nema veze što je po prilagođenom programu. a dijete pati, neki ni ne mogu i ne znaju reći sve što im se događa, jer se bude mama ljutila... problem je višeslojan, i nije ga moguće preko medija riješiti, kad je kvar u samom sustavu, u kojem roditelji nisu bez greške. ovo i nije problem neki, riješi se jednim papirom, al ostaje neodgovoreno pitanje dal je majka dobila poziv iz te škole i zašto nije.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:54 04.09.2018.

Jadan je sustav koji se vadi na grešku pripravnice! Ta pripravnica je napravila ono što joj je mentor rekao.

VL
DU
Deleted user
10:05 04.09.2018.

Ne razumijem, ako po generaciji imamo 30 razreda manje svake godine, to je samo u osnovnom školstvu cca 250 učitelja i profesora viška, odgovori su glupi, pripravnici su generalno niš koristi to je općepoznato a kriv je onaj koji kontrolira pripravnike. Treba mijenjati sustav, da to promijenimo treba maknuti sve političke strukture koje su rak rana ovoga društva. Inače najbolja škola u Zagrebu i šire je OŠ Mate Lovraka koja godima integrira dijecu sa posebnim potrebama. Divna ravnateljica i kolektiv. Gradske službe ignorirajte i borite se za svoje djete.

VL
DU
Deleted user
11:05 04.09.2018.

Pogreške su uvijek moguće, čak i da u gradskom uredu ne rade, a svi znamo da rade, indolentni idi.oti. Ja bih se prije raspitala u školi je li sve u redu i je li dijete upisano, donijela liječničke papire da u školi znaju što ih očekuje, iz prve bih ruke htjela čuti jesu li spremni za izvođenje nastave po programu primjerenom mojem djetetu, pa bi stvar isplivala na površinu prije nego su ustreptalo dijete doveli prvi dan u školu. Nemam namjeru relativizirati pogrešku odgovornih u gradskom uredu, zbilja su m.ulci. Kaj se tiče asistenata, nisam sigurna da se zapošljavaju adekvatni asistenti. Možda griješim, ali je činjenica da asistenti nisu uvedeni radi djece nego država ulaže u peglanje broja nezaposlenih i u socijalni mir, pa onda i ne postavljaju preteške uvjete da bi nekog zaposlili kao asistenta. Mislim da je bolje rješenje mamu ili tatu držati na godinama na bolovanju, kad god je to moguće. Za samo dijete, u konačnici i za društvo u cjelini. I da iskoristim priliku, ne sviđa mi se nimalo ovo forsiranje tableta od malih nogu umjesto udžbenika, od temeljnih obrazovnih i odgojnih, do zdravstvenih razloga!

VL
BE
Bel
13:54 04.09.2018.

evo, glavno da se fejsbuk mamica uslikala u svim pozama i zadovoljila svoju sujetu i jos Ministrica napravila dobro dijelo. Koja propaganda?! Da je samo pet minuta prije prozivke s papirima koje je dobila otisla javiti se Ravnatelju i provjerila ako je sve ok, do ovoga ne bi doslo. Mi smo provjeravali svaki put da li je sve ok, a za dijete s posebnim potrebama valjda provjeris tri puta. Ali ne! Jer sto bi onda pisali po FB? I kako to da su bas svi mediji slozni ko jedan odmah to objavili danas? Zelite reci da nas sve prate na FB ko kobci? Mos mislit! Ja ne padam na emocije nego na cinjenice. Ovo je propagandna akcija!

VL
SO
SoloHan
09:14 04.09.2018.

Nadam se da će sad dežurni tražitelji ostavki ministara iskazat svoj pravednički bijes.

VL
AD
adrian
14:04 04.09.2018.

do sada sam dvoje djece upisao u školu i dobro sam se raspitao prije početka da li je sve u redu. Niti malo suosjećanja nemam prema ovoj ženi koja je svoje dijete ostavila samo da ovo doživi. Ovo je jadno od nje. Pazite; ona se nama "kune" da nikad njena kćer neće biti sama, a ona prva pustila svoju malu...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.