Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGNITUDA 3,1

Snažan potres s epicentrom u Markuševcu: 'Zaljuljala nam se zgrada'

Potres kod Markuševca
EMSC
20.04.2021.
u 23:30

Intenzitet potresa bio je u epicentru IV (četiri) stupnja EMS ljestvice

Snažno podrhtavanje osjetilo se u Zagrebu i okolici oko 23:15 sati. Seizmološka služba javila je kako je magnituda potresa bila 3,1 prema Richteru, a epicentar kod Markuševca

"Zaljuljala nam se zgrada", javio nam je čitatelj iz Zagreba.

O potresu je na svom Facebook profilu izvijestio i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Navode kako je intenzitet potresa bio u epicentru IV (četiri) stupnja EMS ljestvice.

Večeras, 20.travnja 2021. u 23 sata i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres...

Objavljuje Ured za upravljanje u hitnim situacijamaUtorak, 20. travnja 2021.

 

"Jak, osjetio se dobro, a i čuo", "Poput eksplozije", "Kao jaka i glasna grmljavina", "Što je ovo bilo? Užas", "Jedno 5-6 sekundi, prvo lagano i onda prema jačem", "Nema spavanja", komentari su građana iz područja nedaleko od epicentra. 

Na EMSC-u je, prema prvim informacijama, objavljeno kako je epicentar potresa bio u Sloveniji. Podaci su ažurirani nakon nekoliko minuta te je javljeno kako je potres ipak bio na području Hrvatske.  

 

Ključne riječi

Komentara 48

DU
Deleted user
23:38 20.04.2021.

Dobro da seizmolozi fino rade sa novim uredjajima, nema informacija pola sata

MM
mate.matika20
23:36 20.04.2021.

Meni se čini kao zagrebački potres oko 4 stupnja.

QP
Quatro Pro
23:34 20.04.2021.

Nema sanse da je to bilo samo 2.5 i k tome u Slovenij. Ja u podsljemenskoj zoni i dobro je zveckalo u kuci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije