Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jakosti 6 po Richteru

Potres na Tajvanu: Poginula jedna osoba, a izdano je i upozorenje za snažan tajfun

Potres - Filipini
Reuters/PIXSELL
08.08.2019.
u 07:28

Više od 10.000 obitelji u sjevernim i istočnim dijelovima Tajvana neko vrijeme su ostali bez struje

Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka, a u njemu je poginula jedna osoba. Epicentar potresa bio je 36,5 km sjeveroistočno od obale tajvanskog istočnog okruga Yilan, a udar se osjetio na cijelom otoku, priopćila je vlada.

Više od 10.000 obitelji u sjevernim i istočnim dijelovima Tajvana neko vrijeme su ostali bez struje.

Jedna žena iz Novog Taipeia, susjeda glavnom gradu Taipeiju, poginula je u svom domu kada je na nju pao ormar, prema nacionalnoj vatrogasnoj agenciji. Kasnije u četvrtak Tajvan bi trebao pogoditi snažan tajfun Lekima s obilnim kišama koji bi mogao izazvati odrone zemlje.

Lekima, kojega tajvanski meteorološki ured kategorizira kao najjači tajfun, se kreće preko oceana sjeverno-sjeveroistočno 15 km na sat.  Lekima razvija vjetrove maksimalne brzine od 227 km na sat, priopćio je meteorološki ured koji je izdao upozorenje na opasnost od vjetra i kiše za širu oblast Taipeija, sjevernog lučkog grada Keelunga i druge sjeverne okruge.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar indigo25
indigo25
09:26 08.08.2019.

S ponistre se vidi Tajvan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije