Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA GESTA!

Potres mu je uništio planove za 18. rođendan, ali volonteri su se prišuljali u šator i vratili mu osmijeh

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
10.01.2021.
u 22:12

Mama je ispekla palačinke, došli su i susjedi, a ekipa volontera stigla je s tortom, poklonom i rođendanskom pjesmom.

Ako se i ne može odmah pomoći, ako čovjek mora čekati, važno je biti tu i držati ga za ruku da zna da nije sam i da će doći bolje sutra. Vođeni upravo tom mišlju skupina volontera odlučila je iznenaditi samozatajnog mladića Ninu iz Gornje Bačuge, sela pored Petrinje, koji je danas proslavio svoj 18. rođendan.

Mama je ispekla palačinke, došli su i susjedi, a ekipa volontera stigla je s tortom, poklonom i rođendanskom pjesmom.

- Bilo je jako lijepo. On je bio jako miran, ali to su reakcije za očekivati – govori nam psihijatrica Ružica Vušković koja s mobilnim timom iz Popovače već danima obilazi stanovnike Banovine i pruža im psihološku pomoć.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- U cijelom crnjaku htjeli smo da zapamti nešto. Da stvorimo balans na sve ovo loše. Na ideju da ga iznenade, došli su nakon što su prošli tjedan slučajno doznali da mu je uskoro rođendan.

- Prošli tjedan smo bili u tom selu Gornja Bačuga. Moja kolegica je razgovarala s tatom. Ja sam zatekla tu dva dečka. Mislila sam da su braća, ali onda je jedan mladić zagrlio drugoga i rekao: „Ma to je moj rođak, on vam sad ima rođendan“ – priča nam liječnica.

- Bolje da ga nemam. Što se sada ima slaviti – odgovorio je tada Nino.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Obojica mladića bila su jako potresena i prestrašena, što je jedna prirodna reakcija, dodaje liječnica. No ekipa volontera nije mislila da se nema što slaviti pa su ga danas iznenadili u susjedovoj garaži pod ceradom. Kod susjeda, naime, borave jer je njihova kuća dobila crvenu naljepnicu.

- Fenomenalno koliko smo snažni mi ljudi i kako se snalazimo u ovako teškim uvjetima – primjećuje dr. Vušković. Dobra vijest je da bi im sutra trebala stići kamp kućica koju im je privatni donator kupio i poslao.

Komentara 3

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
23:46 10.01.2021.

Nino sve najbolje!

Avatar 1ofthem
1ofthem
23:15 10.01.2021.

Nino sretan rođendan!

GL
GlasnaJasna
05:34 11.01.2021.

sretan ti rođendan Nino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije