Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO PODRHTAVANJE

Potres magnitude 6,8 pogodio Japan, pogledajte snimke

Screenshot
01.05.2021.
u 09:27

Nema prijavljenih žrtava niti zabilježene štete

Potres magnitude 6,8 pogodio je u subotu japansku sjeveroistočnu obalu, ali upozorenje za tsunami nije objavljeno, a nema niti izvještaja o šteti, prenosi The Japan Times.

Američka geološka služba izvijestila je da je epicentar potresa zabilježen na dubini od 47 kilometara u Tihom oceanu, u blizini japanske prefekture Miyagi, a osjetio se i u Tokiju. Radi se o području nedaleko od mjesta epicentra snažnog potresa iz ožujka 2011. godine koji je izazvao veliki tsunami, usmrtivši više od 18.000 ljudi.

 

No, službe javljaju kako nakon jutrošnjeg potresa nema rizika od tsunamija.

Neki dijelovi brzih cesta i željeznički promet su bili privremeno u prekidu, a iz nuklearne elektrane u Fukushimi navode da nisu pronašli nikakve smetnje u svojim postrojenjima.

 

 

Inače, Japan se nalazi na Pacifičkom vatrenom prstenu, području intenzivne seizmičke aktivnosti koji se proteže kroz jugoistočnu Aziju i preko pacifičkog bazena. Zemlju redovito pogađaju potresi i ima stroge građevinske propise kojima je cilj osigurati da zgrade mogu izdržati snažne potrese.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije