Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epicentar u hindukušu

Potres jačine 6,1 zatresao sjeveroistok Afganistana, poginulo dijete

Potres
Foto: Reuters/PIXSELL
31.01.2018.
u 09:44

Epicentar se nalazio blizu okruga Džam na oko 250 kilometara od glavnog grada Kabula.

Potres jačine 6,1 stupnja po Richteru zabilježen je u srijedu na sjeveroistoku Afganistana, objavile su američke seizmološke službe.

Do potresa koji se osjetio i u Pakistanu i Indiji, došlo je rano ujutro u planinskom lancu Hindukuš, na dubini od 191 kilometar.

Najmanje jedno dijete je poginulo a devet osoba iz njegove obitelji ozlijeđeno u pakistanskoj pokrajini Balučistan koja graniči s Afganistanom, nakon urušavanja krova njihove kuće, kazao je lokalni dužnosnik.

Epicentar se nalazio blizu okruga Džam na oko 250 kilometara od glavnog grada Kabula.

U listopadu 2015. snažan potres jačine 7,5 stupnja pogodio je istu zonu pri čemu je poginulo 380 osoba.

Komentara 1

NO
nogogaz
10:15 31.01.2018.

nek je sa srećom i da bude sve brzo bolje ko prije... tribamo uvik pružit ruku onima, koji su u nevoji. Mogli smo jima poslat medinske opreme ili nešto. bar za uzorak, da pokažemo da ipak nismo svima posvadjani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije