Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović

'Potrebne su odlučnije reforme pri čemu Vlada mora biti dosljedna, a oporba zrela'

REXPO
Foto: REXPO
1/10
11.11.2014.
u 10:18

- Trebamo i promjene u državnoj upravi, pravosuđu i regionalizaciji - rekao je predsjednik

Predsjednik RH Ivo Josipović posjetio je međunarodni sajam investicijskih projekata za Jadransku regiju Rexpo Adriatics koji je počeo u Zagrebu i na jednom mjestu okupio predstavnike tvrtki, potencijalne ulagače.

 - Interes ulagača za investiranje u Hrvatsku postoji, a upravo su investhcije bitne za gospodarski oporavak. Rezultatima nismo još zadovoljni. Novi zakoni jesu dobri, ali ne i dovoljni. Potrebne su odlučnije reforme pri čemu Vlada mora biti dosljedna, a oporba zrela - rekao je Josipović.

Ustvrdio je i kako nisu dovoljne samo promjene od poticaja i poreza.

- Trebamo i promjene u državnoj upravi, pravosuđu i regionalizaciji - rekao je predsjednik.

Sajam je svečano otvoreno u 16.30 sati, a prisutnima su se obratili a prisutnima su se obratili Branko Grčić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma Republike Crne Gore, Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, NJ. E. Michéle Boccoz, veleposlanica Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, Magdalena Šoljakova, Senior Country Officer, International Finance Corporation i Oliver Kumrić, partner i osnivač sajma REXPO Adriatic.

"Sajam REXPO sjajna je prilika da vidimo konkretne razvojne projekte i nadam se da će mnogi od ovdje prezentiranih zaživjeti i u praksi. Osobito mi je drago što je tema ovog sajma, između ostalih, i hospitality, dakle područje turizma, usluga i svega onog što Hrvatska može staviti kao prioritetni sektor i djelatnost. Imamo konkurentsku prednost u tom sektoru i mislim da ćemo je jako dobro iskoristiti. Radimo na poboljšanju poslovne klime prema modelu Doing Business Svjetske banke, određeni pomaci su napravljeni, vidljiv je i napredak u nekim makroekonomskim pokazateljima, a nadam se da će iduća godina donijeti i preokret u tom smislu, ali ne bez vaše pomoći, već isključivo uz vašu potporu i realizaciju vaših projekata. Stoga vam želim puno uspjeha na ovom sajmu, a organizatorima još jednom čestitam“, poručio je Grčić.

"Ovo je treći po redu sajam REXPO, a ove godine po prvi put se uključio i Grad Zagreb da pokaže svoje ne tako male investicijske potencijale. Kad na jednom mjestu okupimo investitore, developere, dizajnere, arhitekte, inženjere, banke, predstavnik ministarstava, gradova, županija ovako kao što to radi sajam REXPO, onda vjerujem da će se pokrenuti novi projekti, roditi nove ideje i steći nova iskustva. Osobno osjećam tako pozitivnu energiju ovog sajma i vjerujem da dijelimo taj osjećaj. Mislim da smo na pravom mjestu gdje svi zainteresirani mogu postići svoje ciljeve ili im se bar djelomično približiti. Želim svima puno uspjeha, dobre prezentacije, kvalitetne edukacije, konstruktivne rasprave i korisne nove kontakte“, izjavila je Sandra Švaljek.

"Zahvaljujem brojnim sudionicima što su i ove godine prepoznali značaj REXPO Adriatica i upravo naš sajam odabrali kao ključno mjesto susreta u cilju dogovora novih suradnji i najave novih projekata. REXPO Adriatic ponovno se, treći put zaredom, pokazao nezaobilaznim poslovnim događajem, a njegov značaj potvrđuje i više od 1.100 sudionika koji su se registrirali za dolazak na sajam, što ovogodišnje izdanje sajma čini najuspješnijim dosad“, istaknuo je Kumrić.

>> Josipović: Bilo bi zgodno da Brkić na sudu pokaže što je tu nezakonito

>> Josipović: Ogromna je razlika između rejtinga Kujundžića i mene

Komentara 25

DD
ddh
10:40 11.11.2014.

I evo ga opet, evo ga njega iz komunisticke retorte. Opet on dijeli "savjete", opet on mudruje o necemu o cemu nema niti pojma. A cetiri godine od njega nije bilo niti rijeci pametnoga za cuti. Umjesto da bude predsjednik svih hrvatskih gradjana, on je cijelo vrijeme bio predsjenik jedino komunista, ateista i Srba u Hrvatskoj. Nije propustao niti propustio niti jednu priliku, da ukalja ugled Hrvatske u svijetu (Fasificiranje povijesti u Sarajevu, izmisljanje "ustaskih guja" u Israelu i t.d. Slavio je cetnicke derneke po Srbu, ljubio je Nikolice i Dodike i stvarao nekakav region. Minorizira branitelje, vrijedjao je i vrijedja katolike, stvara nekakve fantomske udruge "antifasista", a u stvari zlocinaca ili nasljednika zlocinaca koji su nakon rata od 1945 na dalje pobili stotine tisuca Hrvatica i Hrvata i ne propusta niti jednu priliku, da se ne stavi na stranu protiv gradjanske uljudne Hrvatske. Stvorio je na Pantovcaku "knezev dvor" sa hrpom savjetnika koji su poput Pusica ili Jovica i Loncara svi na liniji Milosevica ili na liniji nikad od vecine hrvatskih gradjana prihvacene Yugoslavije. Trosi vec sest i vise mjeseci novac poreznih obveznika za svoju predsjednicku kampanju, korumpirano je dio medija koji ga poput Jutela (HRT) skoro desetak puta dnevno plasiraju u njihov medij i t.d. Dosta ga je i previse ga je.

ZD
zdepar
10:24 11.11.2014.

prije svega , upravo sada, prije službenog početka kampanje, predsjednik treba objaviti koliko je potrošio naših novaca u prvoj, drugoj...a posebno u ovoj godini svoga besciljnog mandatai objasniti zašto rastu samo troškovi, a boljitka niotkuda

KK
konj.kiki
10:44 11.11.2014.

Ostavi se ti oporbe i pokupi svoju udbaško komunističku mafiju, te se sakrijte u mišju rupu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije