Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠRI LANKA

Potraga za teroristima: Tri eksplozije, sukob vojske i osumnjičenih

Šri Lanka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.04.2019.
u 21:33

Glasnogovornik vojske kazao je kako je došlo do eksplozije na tom području te da su vojnici krenuli istražiti što se dogodilo

Tri eksplozije potresle su Šri Lanku nakon što je policija otvorila vatru na skupinu muškaraca tijekom pretresa u potrazi za osumnjičenim teroristima.

Pucnjava je izbila između snaga sigurnosti i skupine muškaraca na istoku zemlje, točnije u gradu Ampara Sainthamaruthu u blizini Batticaloa.

Pucnjava se dogodila tijekom racije sigurnosnih snaga na navodnu tvornicu bombi u tom gradu, piše Sky News.

Glasnogovornik vojske kazao je kako je došlo do eksplozije na tom području te da su vojnici krenuli istražiti što se dogodilo. Tada su zapucali na njih. Nema informacija o žrtvama, javlja Daily Mail.

Navodno se radi o osumnjičenicima za uskrsne napade u Šri Lanki u kojima je ubijeno više od 250 ljudi. Policija u vezi s tim napadima traži čak 140 osumnjičenika.

VIDEO Šri Lanka: Kamere snimile jednog od bombaša:

Šrilankanska policija u pretrazi zaplijenila eksploziv i zastavu IS-a

Šrilankanska policija je u petak priopćila da je zaplijenila eksploziv i zastavu skupine Islamske države (IS) tijekom pretrage kuće u Sammanthuraju, 370 km istočno od Colomba, u kojoj su boravili počinitelji krvavih napada na Uskrs.

U toj je kući snimljena videosnimka na kojoj IS preuzima odgovornost za napade na Uskrs u kojima je ubijeno 253 ljudi na tom otoku u južnoj Aziji.

Na njoj se vidi kako osmorica muškaraca prisežu na vjernost vođi IS-a Abou Bakr al Baghdadiju.

"Pronašli smo pozadinsko platno korišteno za snimanje videa" i zastavu IS-a, dodaje policija u priopćenju.

Usto je pronađeno oko 150 štapova dinamita i stotinjak čeličnih kuglica.

Jedini muškarac koji na snimci, koju je IS objavio dva dana nakon napada, nije imao pokriveno lice, Zahran Hashim, vođa National Thowheeth Jama'atha (NTJ) identificiran je u petak kao jedan od bombaša odgovornih za pokolj na uskrsnu nedjelju.

Colombo je u četvrtak navečer smanjio broj žrtava napada s 359 na 253 rekavši da su trupla bila strašno unakažena pa su neka brojali više puta.

Ključne riječi

Komentara 10

AN
Antiflašist
17:41 26.04.2019.

Chistyne, svaki dan u Hr uspije uci 300-400 ilegalcala, ako mislis da nije istina, napravi turu po selima uz granicu s Bih prema Cazinu i Bihacu pa ces se uvjeriti. policija pada s nogu od umora, Plenkovic ne smije poslati vojsku na granicu i staviti zicu jer mu to njegovi brisleski vladari nisu naredili, pogranicno stanovnistvo ve godinu dana zivi u izvanrednom stanju, strahu i nesigurnosti, naravno da medije i lazljivce iz vlasti to ne interesira.

AN
Antiflašist
17:42 26.04.2019.

Onome tko misli da su ilegalci dobrodosli predlazem izlet u Bihac i Veliku Kladusu, uzmite obitelj pa navecer oko 8-9 prosecite po centru.

EX
externet
17:56 26.04.2019.

Dobio sam žuti jer sam protiv svih terorista .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije